Pogledajte kako se Old Trafford oprostio od Sir Alexa: "Bili ste moje najljepše životno iskustvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

SIR ALEX FERGUSON odradio je posljednju utakmicu na klupi Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Legendarni škotski stručnjak na kraju sezone odlazi u trenersku mirovinu nakon 27 godina na klupi Uniteda. Posljednju utakmicu na Old Traffordu odradio je protiv Swanseaja. United je slavio s 2:1, a uoči utakmice igrači obje momčadi napravili su špalir i odali počast Sir Alexu.

Nakon utakmice Ferguson je održao oproštajni govor.
 
"Nemam spremljen govor, tako da ću samo početi. Prije svega hvala svima u Manchester Unitedu. Bili ste moje najljepše životno iskustvo. Želim čestitati igračima na osvojenoj tituli na jedan veličanstven način. Jako sam sretan što sam mogao trenirati najveće igrače," rekao je Ferguson i dodao:
 
"Moj odlazak ne znači i odlazak iz ovog kluba. Imao sam teških trenutaka ovdje, ali je klub stao uz mene, igrači su stali uz mene, a vaš zadatak je da stanete uz novog menadžera."


 

Od trenerskog posla oprostit će se sljedećeg vikenda na gostovanju kod West Bromwich Albiona. U Manchester United došao je u studenom 1986. i osvojio je 13 naslova engleskog prvaka, pet FA i četiri Liga kupa, dvije Lige prvaka i po jedan: Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup i Klupsko SP.

Pročitajte više