Pogledajte prekrasan i dirljiv potez junaka Celtica Georgiosa Samarasa

Foto: Screenshot/You Tube

OTKAKO su Rangersi zbog financijskih problema izbačeni u najniži rang škotskog nogometa, gradski rivali nogometaši Celtica nemaju adekvatnu konkurenciju i bez ikakvih problema su osvojili novi naslov prvaka Škotske. Ispred drugoplasiranog Motherwella završili sa čak 29 bodova prednosti. A u posljednjem kolu na svom Celtic Parku dostojno su proslavili 45. prvenstveni naslov u povijesti, svladavši s 3:1 Dundee United.
 
No, više od same pobjede i slavlja povodom proslave naslova ostala je upamćena gesta sjajnog grčkog napadača Kelta Georgiosa Samarasa. Jedanaestogodišnji fan Celtica Jay Beatty, dječak koji boluje od Downowa sindroma, dobio je na dar od trenera Neila Lennona zlatnu medalju za osvajanje naslova prvaka.
 
Jay se zahvalio, no više od svega želio je doći u kontakt s očigledno svojim omiljenim nogometašem Samarasom. Dječak je mahao i pozivao Samarasa, koji ga je ipak uslijed čitave te gužve vidio, uzeo u naručje i odveo na teren gdje se održavala proslava. Nakon toga je Samaras doživio prave ovacije cijelog stadiona.
 

''Prvi puta sam upoznao Jaya u Irskoj. On je vrlo poseban mali dječak. Veliki navijač Celtica i još veća inspiracija svima. Cijela momčad je sretna što je danas bio s nama“, kazao je kasnije Samaras.
 
Zaista dirljiv i prekrasan trenutak! Svaka čast Samarasu i neka ovo bude pouka nekim zvijezdama koji misle da se nogomet igra samo zbog njih, a ne zbog navijača.
 

Pročitajte više