Pogledajte reprezentaciju HNL-a: Hoćete li navijati za njih ili za Štimčevu Hrvatsku?

MRMIĆ, Ferenčina i Scoria - to je trojac koji će voditi reprezentaciju HNL-a u reviji protiv hrvatske reprezentacije u Rijeci 14.11., a ovo su igrači koje su odabrali:

Sedam igrača Dinama, tri Hajdukovca, po dva predstavnika Rijeke i Slaven Belupa te po jedan iz Intera, Lokomotive, Splita, Cibalije, Osijeka i Istre - tako su birali Šukerovi izbornici što se osnovnog paketa tiče. Među četiri pričuve zastupljeni su Inter, Zadar, Hajduk i Osijek - tu je i treći strijelac lige Tomislav Šarić.

Popis je u Rusanovoj objavio jedan od izbornika, Roy Ferenčina.

"Drago mi je da sam dobio ovu čast, zahvaljujem se predsjedniku Davoru Šukeru i HNS-u", u startu je istaknuo a potom objasnio način odabira igrača za HNL reprezentaciju:

"Probali smo okupiti najbolje igrače, ali uz napomenu da ti igrači u perspektivi mogu biti A reprezentativci. To su većinom igrači U21 reprezentacije te potencijalni A reprezentativci. Nismo imali lagan posao, jer ipak smo željeli sklopiti najbolju momčad, ali i da svi klubovi budu zastupljeni. Težili smo balansu"

Jasno je, stoga, zašto u ekipi nema sjajnog i iskusnog Davora Vugrinca. Manje je jasno zašto Ferenčina nije pozvao "svog" Igora Bubnjića, koji je potpisao ugovor s Udineseom.

"Ja najbolje znam u kakavoj je formi i procijenili smo da su nam ova četiri stopera dovoljna", kaže Ferenčina.

Ferenčina, Scoria i Mrmić vodit će ekipu koja nikada nije igrala zajedno.

"Jasno da nismo uigrani, ali pokušat ćemo pružiti što veći otpor. Ići ćemo na pobjedu, to je sigurno. Mi smo sportaši. Štimac nam nije sugerirao apsolutno ništa pri odabiru igrača, nije bilo lobiranja", kaže Ferenčina koji u glavi nema udarnu postavu, a sigurno je da će u Rijeci isprobati što veći broj igrača koji se žele nametnuti Štimcu.

HNL ekipi pomoći će činjenica da Štimčeva ekipa neće biti kompletna. Nema Srne, Pletikose...

"Kada je kompletna, naša reprezentacija jedna od najjačih na svijetu. Izostanak igrača će se osjetiti, imamo sigurno veće šanse"

Ferenčini je teško reći u koji rang bi svrstao HNL reprezentaciju u odnosu na ostale nacionalne selekcije. Isto tako, ne zna na čijoj će strani u Rijeci biti simpatije publike.

"Armada će napraviti dobru atmosferu, nadam se i ostale navijačke skupine. Vidjet ćemo tko će osvojiti publiku, mi ćemo dati sve od sebe"

Pročitajte više