Pogledajte snimku: Navijači u Splitu napali policajce i zapalili policijski automobil

Screenshot i video: Ante Blažević
Foto: Čitateljica Indexa


SVEGA koji minut nakon završetka utakmice Hajduka i Dinama, par stotina metara od stadiona, došlo je do velikog obračuna navijača i policije. Planuo je jedan policijski automobil, još tri su oštećena.

> Sindikat policije: Sabor ignorira policiju, a navijačke inicijative idu u hitnu proceduru

Navijači kamenjem natjerali policiju u bijeg

Oko 17 sati na plato iznad nebodera u Karamanovoj ulici, gdje su bila parkirana policijska vozila, jurnula je veća grupa napadača, a prema neslužbenim informacijama radi se o pripadnicima Torcide. Policajce su gađali kamenjem, a u automobil je ubačena zapaljiva naprava.

Policija očito nije očekivala ovaj napad jer su navijači na juriš osvojili plato sa automobilima, dok su se snage reda povukle. Prema neslužbenim informacijama, policija je situaciju pokušala smiriti pucajući u zrak.

Ojačani dodatnim snagama, policajci su uskoro povratili plato, no jedno od vozila već je gutao plamen, zbog čega su na teren morali izaći i vatrogasci.

U policiji su vrlo šturi oko ovog incidenta. Potvrdili su nam da provode kriminalističko istraživanje, no ne i koliko su osoba uhitili. Iz splitske policije za Index je potvrđeno da su nakon napada liječničku pomoć zatražili jedan policajac i jedna policajka.

Svjedokinja: Stanari su u strahu, do kada će se tolerirati huligani?

Svjedokinja incidenta za Index je ispričala da je nakon utakmice oko 20 huligana kamenjem nasrnulo na desetak policajaca, koji su se dali u bijeg.

"Nikakvi suzavci niti sila nije upotrebljena da se huligane dovede u red i spriječi veći nered. Nakon što je policija utekla huligani su stali razbijati tri parkirana policijska auta od kojih su jedan i zapalili dok su zabrinuti stanari zvali vatrogasce i policiju (onu koja je maloprije utekla). Srećom su samo jedan zapalili i otišli pa se policija vratila i ugasila požar sa aparatima iz preostala dva auta", kaže čitateljica Indexa koja nam je poslala i fotografiju događaja.

"Stanari su u strahu! Nitko nigdje ne smije izviriti iz kuće i tako svaki put nakon derbija! Do kada će se tolerirati teror koji navijači huligani sprovode nad navijačima koji nisu huligani i drugim građanima Splita kojima vrhunac egzistencije slučajno nije nogomet. Naravno da kretenima huliganima ne pada na pamet da ta auta koja pale i svu ostalu štetu koju čine plaćaju njihovi nezaposleni roditelji iz svog džepa u obliku poreza kao i ostali", dodaje naša čitateljica.

 

Pročitajte više