Pogodak koji je uzburkao sudačke i nogometne krugove

Foto: AFP

DRUGI pogodak Newcastlea u spektaklu protiv Manchester Uniteda tema je svih otočkih medija već danima.

Prisjetimo se, veznjak Svraka Danny Simpson pucao je s dvadesetak metara, u trenutku udarca u zaleđu je  bio Cisse i pomoćni je sudac odmah podignuo zastavicu. No, na putu do vrata lopta je pogodila  Evansa i odbila se u mrežu. Nakon dodatnih konzultacija s pomoćnikom, sudac Mike Dean priznao je gol.

Nakon susreta Alex Ferguson pjenio se kao rijetko kad. "Sudac kaže da je to bio autogol, ali mislim da je svatko na stadioni vidio kako je riječ o čistoj ofsajd poziciji. Da ne govorim da je Cisse povlačio Evansa za ruku, a ako to povlačenje nije ometanje i utjecanje na igru, onda nije ništa. Bila je to sasvim pogrešna odluka suca, takvo što nedopustivo je."

FA jeveć sutradan izdao priopćenje u kojem je stao u obranu odluke suca Mikea Deana, a Fergusona su oštro upozorili da prestane javno kritizirati premierligaške arbitre. Ipak, čini se kako će se Škot ipak izvući od novčane kazne. Slavnog Fergusonu u novinskoj kolumni odgovorio je i bivši sudac Graham Poll.

"Ferguson je najbolji i jedan od najuspješnijih trenera u povijesti Premierlige, a i dalje ne zna pravila nogometne igre. Mogu prihvatiti da se ne slaže s odlukom suca, ali da je dovodi u pitanje to ne mogu nikako. Mnogo sudaca također ne zna nogometna pravila, ali ovaj je znao i odlično je to primijenio.

Pročitajte više