Policija tjerala Boyse pendrecima, Uefa zabilježila "Za dom spremni": To nije revolt, već glupost koja nema opravdanja

Foto: Pixsell

Video: Dario Dalmacija/Index

IAKO je uvod u najveći hrvatski derbi i združeno navijanje BBB-a i Torcide na maksimirskim tribinama prošlo bez problema, nakon utakmice došlo je do incidenta u krugu stadiona.

Na križanju Svetica i Maksimirske ulice policija je pendrecima rastjerala skupinu BBB-a koji su ih gađali bakljama. Dio navijača je rastjeran, a dio priveden. Policija je za Index demantirala da je korišten suzavac, što je objavio dio medija.

Prema informacijama koje Index posjeduje u pitanju su navijači Dinama. Njih 50-ak sukobilo se s policijom, a nakon što su bacili baklju, policija je morala upotrijebiti palice.

Kako doznajemo iz zagrebačke policije, ukupno je 41 osoba privedena uoči, za vrijeme i nakon utakmice zbog alkoholiziranosti, pirotehnike i narušavanja javnog reda i mira.

Zbog tučnjave nakon utakmice na obradu je dovedeno desetak navijača, a policijski postupak još traje. Policija je Indexu potvrdila da su navijači pirotehničkim sredstvima gađali interventni vod.

Dva su policijska službenika zatražila liječničku pomoć, a policija nema dojava o eventualnoj oštećenoj imovini prije i nakon derbija.

Prema podacima policije, 9990 gledatelja pratilo je derbi, a na ovim linkovima pogledajte kako je izgledao marš Torcide kroz centar Zagreba te provjerite kako su navijači zajedno ušli na istočnu tribinu i navijali.

Dva puta čuli su se s istočne tribine povici Za dom spremni. Nikakvih sukoba među Boysima i Torcidom nije bilo, iako su utakmicu gledali zajedno. Na jugu se na kraju okupilo 300-tinjak navijača, većinom onih koji zbog velika gužve nisu uspjeli kupiti ulaznicu za istok. Uefini delegati zabilježili su sinoć povike koje je združeno izvikivao istok, a koji se ne ne smiju pravdati navijačkim "revoltom". Ono što su izvikivali nije revolt, već glupost, bez obzira na lijepe scene koje smo vidjeli u zajedničkom maršu brojne Torcide i šačice Boysa kroz grad. 

> Torcida i BBB rame uz rame na tribinama: Pogledajte navijački marš na Maksimir!

> Pogledajte kako je Torcida probila kordon policije!

Pročitajte više