Polufinale borbe za titulu: Real protiv Schusterove Malage lovi mir i četiri boda prednosti uoči El Clasica

Foto: Guliver Image/Getty Images

POLUFINALE borbe za titulu - tako Realovci najavljuju večerašnje (20.00 sati) gostovanje u Malagi. Polufinale, jer je u sljedećem kolu finale - El Clasico na Santiago Bernabeu.

Real bi pobjedom u Malagi dočekao Barcelonu s velika četiri boda prednosti. Međutim, na La Rosaledi je kraljevski klub posljednji put slavio prije dvije i pol godine.

Problem za Carla Ancelottija predstavlja situacija s kartonima u njegovoj momčadi. Sergio Ramos je suspendiran i u obrani će ga zamijeniti Raphael Varane koji će zaigrati u paru s Pepeom, dok će na bokovima biti Carvajal i Marcelo. Veći problem je to što Ancelotti još nije odlučio hoće li koristiti Angela di Mariju kojeg jedan karton dijeli od suspenzije, što znači da bi propustio Barcelonu.

Španjolci pišu kako će Ancelotti ipak poštedjeti Argentinca koji je izjavio da bi volio propustiti utakmicu s Malagom. Na njegovo mjesto u vezni red, pored Luke Modrića i Xabija Alonsa, uskočit će Isco.

"Isco je poput Seedorfa, a i njemu samom se sviđaju usporedbe s Nizozemcem. Može igrati tu poziciju", rekao je Ancelotti i tako najavio da će Di Maria dvoboj u Malagi početi na klupi.

U napadu, naravno, nema promjena. Ancelotti će golove tražiti preko Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Karima Benzeme, trojca koji je uništio gotovo svaku obranu ove sezone.

Real strahuje i od Bernda Schustera, svog bivšeg igrača i trenera, a danas trenera Malage. Sa Schusterom je Real 2008. godine stigao do svoje 31. titule na dominantan način. Iza sebe ostavili su Barcelonu, Barcelonu koju sada Schuster i Malaga mogu vratiti u igru za titulu.

"Dočekati Barcelonu s jednim ili dva boda prednosti nije isto kao dočekati je s četiri boda više. Moramo pobijediti", rekao je Ancelotti na posljednjem treningu svojim igračima koji bi se večeras značajno mogli približiti tituli.

Pročitajte više