Pomoćni trener Albanije: Mlatila nas je i policija, a spasili su nas srpski reprezentativci

Foto: Hina

POMOĆNI trener albanske reprezentacije, Talijan Paolo Tramezzani za talijanske medije dao je svoje viđenje nereda koji su se sinoć dogodili na stadionu JNA te je oštro osudio postupanje policije koja po njegovom tumačenju nije ničim zaštitila albanske igrače.
 
''Od trenutka kad smo stigli u Beograd znali smo da je to meč visokog rizika. Međutim, nismo ni slutili da ćemo biti gađani kamenjem, stolicama i bocama. Ne mogu objasniti zbog čega nas policija nije zaštitila od huligana, štoviše, neki od njih su i sami napadali naše igrače'', rekao je Tramezzani.
 
''Bili smo zatočeni u svlačionici do dva sata ujutro. Igrači Srbije su se istuširali i otišli kućama, no mi nismo. Rekli su nam da je Bogdanov na travnjaku i već to pokazuje u kakvim smo uvjetima živjeli tih par sati'', dodao je Talijan, a onda se osvrnuo i na ljudske geste pojedinih srpskih igrača koji su pokazali da su ljudi i sportaši:
 
''Poslije utakmice Nastasić, Kuzmanović i Ivanović pomogli su našim igračima da napuste stadion. Oni su možda bili čak i više uznemireni nego mi, ali su tako i pokazali veliko poštovanje prema protivnicima'', zaključio je Tramezzani.
 
Izbornik Albanije Giovanni de Biasi nije krio razočaranje stravičnim događajima koji su se sinoć zbili na stadionu JNA za vrijeme kvalifikacijske utakmice između Srbije i Albanije.
 
De Biasi je novinarima rekao da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u gotovo nemogućim uvjetima za igru, no da zbog događaja koji su nakon prekida izmakli kontroli, jednostavno nisu mogli završiti susret.
 
''To što se dogodilo za sve nas predstavlja jedno traumatično iskustvo. Mi zaista nismo željeli da se to dogodi, mi smo željeli igrati nogomet, međutim, nogomet je postao nemoguć u trenutku kad su navijači upali na teren. To je bila jedna nevjerojatna, izuzetno opasna situacija'', rekao je De Biasi te je dodao kako su neki njegovi igrači za vrijeme nereda ozlijeđeni:
 
''Ozlijeđena su nam četiri igrača nakon prekida, a neke igrače napali su i u službenim prostorijama. Sve je bilo loše organizirano, jako ružno od Srba, a tukli su nas  i zaštitari."
 
Na pitanje novinara kako vidi rasplet cijele situacije, De Biasi je bio u ''rukavicama'', no i sasvim jasan.
 
''Vidjeli smo da je stadion u Beogradu bio neadekvatan za jednu takvu utakmicu visokog rizika. Hoće li utakmica biti registrirana rezultatom 3:0 za nas ne znam, no postoje tijela koja o tome odlučuju. Činjenica da je cijeli svijet vidio što se događalo na stadionu JNA govori puno više od riječi'', zaključio je albanski izbornik''.
 

Pročitajte više