"Poplavi tribine"? Mamićev klub na pustom Maksimiru izveo to stotinama specijalaca na buntovnom istoku

Foto: Čitatelj, Index

UZALUD Dinamu intenzivna marketinška kampanja snubljenja navijača plakatima i spotovima, jer taj klub u milijunskom gradu više ne može niti na početak europske sezone i predstavljanje obnovljene momčadi privući više od navodno 4211 gledatelja.


Toliko ih je službeno sinoć bilo na Maksimiru na prvoj utakmici 2. pretkola LP-a protiv Žalgirisa, ali čini nam se da je ta brojka postignuta tako što su se navijači "brojali na ulazu i izlazu", kako smo po izlasku sa stadiona čuli od jednog ironičnog navijača, razočaranog pustoši na tribinama.

Sezona godišnjih odmora još nije počela, pa razloge ovako slabe posjete u odnosu na prethodne srpanjske utakmice pretkola LP treba tražiti u tome što je Mamićev Dinamo u pokušajima da ranijih ljeta privuče publiku sam sebi rušio ugled postavljanjem cijena od jednu, pet i deset kuna, pa su tribine bile pune "navijača".

Naravno da je nakon takve prakse, na koju su gledatelji bili naviknuti, velika greška cijene vratiti na staro, odnosno na 50, 70 i 100 kuna, što "izbirljiva zagrebačka publika" ne želi plaćati da bi gledala tko zna koji početak uigravanja atomskog Dinama protiv europskih trećeligaša, što Žalgiris nedvojbeno je.

Osim sjeverne tribine, s koje su cijelu utakmicu navijali BBB koji nisu u ratu s Mamićem, s ostalih tribina gotovo ništa nije se čulo ni vidjelo. Zapad je bio nešto manje prazan, a na istoku, gdje je inače glasna Mamićeva oporba, vladala je pustoš i tišina, nakon što su Boysi s te tribine oglasili da do daljnjeg prestaju s organiziranim navijanjem.



Bez obzira na to, na tribini koja je posebno omiljena među srednjom i starijom generacijom navijača, sakupilo se 200-tinjak ovisnika o Dinamu. Bez obzira što među njima nije bilo glasnih "antimamićevaca", jednako brojni na istoku bili su pripadnici specijalne policije, koja je na Maksimiru već neko vrijeme u službi gazde kluba.

Kupci godišnjih karata, koje Dinamo tako željno doziva i dugogodišnji članovi kluba, tako su uživali u gužvanju na tribini s brojnim specijalcima. "Poplavi tribine", nema što...
 

Pročitajte više