Portov trener: Dinamo i mi puno smo naučili iz neuspjeha u Ligi prvaka prošle sezone

DINAMO nije jedini klub koji po lošem pamti 2011/12. u Ligi prvaka. Porto također nije bio na razini 17-erostrukog sudionika ovog natjecanja. Dok je Dinamo u skupinu ove sezone ušao kao najlošiji klub otkako se igra ovo natjecanje, Porto -koji se hvali time da je od njega u Ligi prvaka više nastupao samo Manchester United - morao se zadovoljiti tek utješnim trećim mjestom skupine u naizgled slaboj konkurenciji Zenita, APEOLA i Šahtara.

Zna to i Vitor Pereira, Portov trener, koji je oštro odbio insinuacije portugalskih kolega kako je Dinamo zbog 22 primljena pogotka prošle sezone u LP idealan protivnik u ovoj fazi natjecanja.

"Kao i mi, Dinamo je u Ligi prvaka puno naučio prošle sezone i sigurno će i nama biti teži protivnik nego što je bio ekipama u prošlogodišnjoj skupini. Sjetite se, prošle godine ste svi govorili kako ćemo oba puta pobijedit APOEL, a na kraju smo iz dvije utakmice s Cipranima upisali tek bod"

Porto se priprema za novu sezonu nakon debakla u Ligi prvaka, ali i na post-hulkovsku eru.

"Hulk je odličan igrač, a i njegovim odlaskom naša se igra ništa neće promijeniti. Naša tradicija je da se snaga momčadi temelji na kolektivu a ne na pojedincu."

Međutim, taj kolektiv nije uigran:

Nakon reprezentativne stanke vježbaju zajedno samo četiri dana, a dok je Dinamo već odigrao 14 službenih utakmica ove sezone, Porto ima samo tri.

"Znam za sve te podatke, ali uigrani smo i spremni za Dinamo"

Treneri PSG-a i kijevskog Dinama već su ukalkulirali šest bodova protiv Dinama. Što mislite o tome?

"Svaka momčad koja se plasirala u Ligu prvaka ima ambicije proći dalje, pa tako i mi. No, to još moramo pokazati. Za početak, sutra u Zagrebu. Ponavljam, prošla sezona nam tu treba biti velika pouka"

Podsjećamo, Porto je prošle sezone s trećeg mjesta s skupini Lige odletio do Europa lige i u nokaut fazi izletio od Manchester Cityja.

Što znate o Dinamu?

Pratili smo ih kao i ostale ekipe s kojima se susrećemo. Ne bih isticao nijednog njihovog igrača, ali mislim da će najveću Dinamovu snagu sutra predstavljati obrana"

Tko će zamijeniti sjajnog Brazilca Fernanda u vezi?

"Momčad u zadnje vrijeme igra dobro i bez njega i netko od naših veznjaka bit će dostojna zamjena. Kao što znate, srednji red nam je možda najjači dio ekipe"

Lucho Gonzalez nije čuo za imenjaka Ibaneza

Osim trenera, novinarima se obratio jedan od najboljih igrača Porta, kapetan povratnik nakon epizode o Olympicu iz Marseillea, argentinski veznjak Lucho Gonzalez.



Na pitanje je li možda nakon ždrijeba za skupine LP nazvao nekadašnjeg reprezentativnog suigrača Leandra Cufrea, i raspitivao se za Dinamo. Gonazales je odgovorio kratko: "Ne."

Jednak odgovor dobili smo i na sljedeće pitanje, zna li možda ništa o sunarodnjacima koji igraju u Dinamu, o Ibanezu i Calellu.

Puno rječitiji Portov Lucho je bio kada je komentirao kako će porto bez Hulka.

"Otišao je sjajan igrač koji je užasno puno znači klubu. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Međutim, Porto je poznat po tome što odlično mijenja zvijezde koje je prodao i nema sumnje da će isti slučaj biti i s njegovom zamjenom"

Gonzalez je također uvjeren da se izostanak veznjaka Fernanda neće osjetiti, niti da će zbog toga patiti njegova ili Moutinhova igra.

Pročitajte više