"Poslije glasanja nema kmečanja": Navijači u kampanji oblijepili Split likovima Kolinde i Mamića

Foto: Facebook / Index 

NEDJELJNI predsjednički izbori donijet će i preslagivanja na sportskoj sceni, duboko prožetoj političkim kretanjima. Zdravko Mamić kampanju je otvorio davno: javnim istupima, novčanim donacijama HDZ-ovoj kandidatkinji i ustupanjem parking usluga na Maksimiru tijekom kampanje. Uz Kolindu Grabar Kitarović sigurno korača i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji u svojoj vladi ima čak 16 članova njezine stranke.

Njihova sprega "crvena je krpa" za veliki broj navijača koji traže depolitizaciju Hrvatskog nogometnog saveza. U Splitu, gdje je otpor zbog Hajduka svakako najglasniji, navijači u kampanji sugeriraju svojim pripadnicima kako glasovati, odnosno - ne glasovati ove nedjelje. Na Sjevernim vratima Dioklecijanove palače osvanuo je jutros veliki transparent s ironičkom porukom "Poslije glasanja nema kmečanja" i likom Kolinde koju okružuju Šuker, Mamić, Širić i Šupraha. Letke istog sadržaja građani pronalaze i pod brisačima automobila. 

Izlaganje Kolinde Grabar Kitarović u Splitu prije nekoliko dana prekinuto je upravo zbog novinarskih pitanja o Zdravku Mamiću. 

Pročitajte više