Pratite vrijeme na Islandu: "Grijemo travnjak, ali brine nas što će Hrvati trenirati na njemu!"

Foto: Facebook.com/Laugardalsvollur

VREMENSKE prilike, koje će na Islandu dočekati hrvatske reprezentativce, goruća su tema ovdašnjih medija i javnosti. Hrvatska reprezentacija u srijedu je uz malo kašnjenje poletjela prema Islandu u 15:30. Na Islandu je čeka kiša i temperature oko ništice, uz moguće snježne padaline navečer, a čini se da će slično biti u petak navečer kada se u glavnom gradu Islanda igra prva utakmica dodatnih kvalifikacija za SP 2014. između Islanda i Hrvatske. U srijedu Kovač nije planirao trening. 

Domaćini već nekoliko dana posebnim pokrovom štite travnjak stadiona Laugardalsvoell, u koji se preko noći pumpama pušta topli zrak.

"Vrlo sam zadovoljan stanjem travnjaka. Malo me zabrinjava samo činjenica da će u četvrtak navečer na stadionu trenirati hrvatska reprezentacija, a prognoza je jaka kiša i vrlo jak vjetar, što sigurno neće biti dobro za travnjak", kazao je danas direktor stadiona Johann Kristinsson.

Prema pravilima FIFA-e organizator je dužan gostujućoj reprezentaciji omogućiti dan prije susreta trening na stadionu na kojem se igra utakmica. U izjavi za islandski list Frettalad predsjednik Islandskog nogometnog saveza Thore Shelly kazao je kako je više nervozan zbog vremena nego utakmice u petak.

Prema aktualnoj prognozi popularnog Accuweathera, u petak će na stadionu Laugardalsvoellur u večernjim satima biti između 0 i -2 stupnja Celzijeva. Ono što važnije jest tzv. realfeel, koji će se zbog vjetra spustiti na -10 stupnjeva.

No temperature na Maksimiru za vrijeme Dinamovih susreta u Ligi prvaka znale su se u prosincu spuštati i ispod -12 stupnjeva Celzijusa bez ozbiljnijih posljedica. Ipak, indikativan je podatak kako je posljednja utakmica na Islandu u studenom odigrana još prije 30 godina. Trenutna temperatura u Reykjaviku varira oko ništice, a vremenske uvjete u glavnom gradu Islanda možete u "real timeu" pratiti na ovom linku.

U srijedu ujutro u Reykjaviku je počeo padati snijeg, koji je reprezentativce Islanda potjerao na toplo. Naime, izbornik Lars Lagerback poveo je nacionalnu momčad u dvoranu, gdje su odradili jutrošnji trening. Interesantno, tamošnji mediji nisu s oduševljenjem popratili ovu informaciju. Smatraju kako se bolje na snijegu pripremati za vremenske uvjete koji će očigledno egzistirati i u petak navečer za kada je predviđena prva utakmica dodatnih kvalifikacija.

Pročitajte više