Predstavljeni Bukva i Iluridze - Gruzijac poručio: Na Poljud sam došao zbog Torcide, ispričavam se zbog gola

 Foto: Ante Čizmić / Cropix

SPORTSKI direktor Hajduka Jens Andersson predstavio je danas na Poljudu dva pojačanja Bijelih Harisa Bukvu i Giorgija Iluridzea.

"Prije no što predstavimo nove igrače, progovorio bi o dvojici koja nisu tu. Prvi je Mario Pašalić. On će ostati u Hajduku, neće ići u Cataniju. Istina je da smo imali ponudu, ali igrač ne želi napustiti klub. Moramo to poštovati i zahvaliti mu na ljubavi prema klubu. Drugi je Thierry Makon. Još ne znamo hoće li igrati za Hajduk jer čekamo od Fife papire za registraciju", rekao je Andersson u uvodu.

"Možemo nastaviti s predstavljanjem. S nama je Haris Bukva, bivši igrač Sturm Graza. Može igrati u sredini terena, ali i na lijevom i desnom krilu. Igra s obje noge, pametan je igrač i kralj asistencija. Tu je i Giorgi Illuridze, kojeg smo svi upoznali u susretima protiv Dile Gori. Nažalost bio je s druge strane terena i moram biti sretan što će sada igrati za nas. Vjerujem da se radi o odličnom igraču koji će biti veliko pojačanje", dodao je.

Riječ je potom dobio Haris Bukva...

"Drago mi je što sam ovdje i što sam potpisao ugovor s Hajdukom. Imao sam i drugih ponuda, ali sve sam ih odbio. Ponuda Bijelih odmah me privukla. Radi se o velikom klubu koji se uvijek bori za naslov. Ovo je odlična opcija za mene i spreman sam dati sve od sebe. Još jedna dobra stvar je što ću biti na oku izborniku BiH", rekao je Haris Bukva.

"Zašto sam otišao iz Sturma? Da vam budem iskren nudili su mi novi ugovor, ali osjećao sam da je nakon četiri godine vrijeme da odem. Osvojio sam prvenstvo i Kup, igrao sam Kup Uefa i kvalifikacije Lige prvaka. Bilo je vrijeme za promjenu, a Hajduk je veliki korak naprijed u karijeri", istaknuo je,

"Na meni je da se dokažem i na terenu pokažem sve što znam. Imam iskustva i znam kako pomoći Hajduku. Financije me ne zanimaju, zanima me samo kako igrati što bolje i napredovati kao igrač. U kakvom sam stanju? U dobrom sam fizičkoj spremi, ali mi nedostaje utakmica. Treba mi malo vremena da se naviknem i upoznam momčad".

Na kraju je svoj dolazak u Split komentirao i Giorgi Illuridze.

"Hajduk je odlična momčad, bilo je vrlo teško igrati protiv njih. Kao što znate postigao sam gol Hajduku i sada se ispričavam zbog toga. Kako je došlo do transfera? Nakon utakmice u Tbilisiju, razgovarao sam s predstavnicima Hajduka i pristao na transfer. Kasnije su me tražili iz bečkog Rapida, ali već sam se obećao Bijelima""

"Mislim da sam stigao u jednu mladu i tehnički vrlo dobru momčad. Sviđa mi se, to je ekipa koja napada i koja može puno. Nadam se da ćemo biti prvaci. Što se mene osobno tiče, svjestan sam konkurencije i odgovornosti. Potrudit ću se da budem što bolji i predstavim se u što boljem svijetlu."

"Navijači? Navijači Hajduka su sjajni, a atmosfera na Poljudu kada smo igrali tu bila je upravo nevjerojatna. To nigdje nisam doživio i ako baš želite, atmosfera je bila jedan od glavnih razloga mog dolaska."

Pročitajte više