Prekinuta utakmica Dinama, Ukrajinci "slomili" Sammira: "Nije dobro! Možda su mu stradali ligamenti"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

HRVATSKOM prvaku bilo bi bolje da nije ni igrao utakmicu posljednjeg dana slovenskih priprema. Prvo im je otkazao rumunjski Poli iz Temišvara, a uskočio je ukrajinski Volyn, no u 71. minuti utakmica je prekinuta zbog tučnjave igrača, a Kruno Jurčić povukao je igrače u svlačionicu!

Soudani zabio, Migliore primio

"Modri" su poveli već u 16. minuti, a mrežu je zatreslo novo inozemno pojačanje Soudani! U 29. minuti Volyn je iz penala izjednačio golom Siminina. Sammir je izgubio loptu na Dinamovoj polovici, protivnički igrač se sjurio prema golu Migliorea, Argentinac ga je srušio i skrivio kazneni udarac.

Utakmica je prekinuta u 71. minuti nakon niza grubih prekršaja ukrajinske momčadi.

Jurčić: Jako sam zabrinut za Sammira

Protivnički igrači teško su ozlijedili Sammira, kojemu su, prema prvim informacijama, stradali ligamenti koljena nakon žestokog prekršaja s leđa desetak minuta prije prekida. Nakon što se takva gruba igra nastavila, došlo je do naguravanja igrača obiju momčadi na terenu, neki su završili na tlu, a trener "modrih" Kruno Jurčić odveo igrače s terena.

"Utakmicu je obilježila povreda Sammira tako da nema smisla pričati o nečemu drugome. To je veliki problem jer po njegovim reakcijama i bolnim grimasama u svlačionici sam jako zabrinut. Neću govoriti odmah da je križni ligament, ali nije dobro", poručio je Jurčić putem Dinamove stranice.

Tri pobjede i remi pred sudar s Hajdukom

Nakon 10 dana priprema u Moravskim Toplicama Dinamo stiže u Zagreb. Odrađene su četiri pripremne utakmice: s Olimpijom 2:1, Sepahanom 2:0, Arsenalom iz Kijeva 1:0 i ovom posljednjom koja nije dovršena.

U srijedu će igrači dobiti dan odmora, a u četvrtak nastavljaju s treninzima pred prvi derbi nove sezone. U subotu igra protiv Hajduka u Superkupu na Maksimiru.

Dinamo - Volyn 1:1, prekinuto
 
Dinamo: Migliore – Vrsaljko, Addy (od 45. Jedvaj), Šimunić, Ibanez – Brozović – Soudani, Husejinović, Sammir, Fernandes – Čop (od 63. minute još su igrali Krstanović, Pamić, Antolić, Halilović i Pivarić)

Pročitajte više