Premijer Srbije: Danilović je izboden u tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima

Foto: KK Partizan

PREDSJEDNIKA Upravnog odbora Partizana Predraga Danilovića nožem u trbuh ranio je njegov najbolji prijatelj Branko Filipović, navode srpski mediji. Filipović je vlasnik etno restorana "Kafanica" u kojem se incident dogodio, nakon što su prijatelji tijekom večeri zajedno sjedili, pili i nazdravljali. Oko 2.30 strasti su se razbuktale.

"Kada je prošla ponoć, počeli su sve glasnije pričati. Kako je alkohol lagano činio svoje, sve je preraslo u žučnu raspravu, tijekom koje je Fido u jednom trenutku pukao! Zgrabio je pepeljaru koja je bila na njihovom stolu i počeo uidarati Danilovića u glavu, pa mu je zario nož do jetre i rasjekao mu palac", priča za Kurir očevidac incidenta na Košutnjaku.

Policijska patrola, kao ni ekipa hitne pomoći, nisu po dolasku uspjeli pomoći Daniloviću. On je, prema navodima svjedoka, bio izuzetno neugodan te je odmah izvadio diplomatsku putovnicu.

"Da me niste dirnuli! Idem po pištolj, pucat ću u sve vas", vikao je Danilović koji se potom vratio u restoran i nastavio s tučnjavom. U bolnici su se dovezao sam i život mu je zbog obilnog krvarenja bio u opasnosti.

Nada Macura, glasnogovornica Hitne pomoći, rekla je da joj je liječnik koji je došao na intervenciju u Košutnjak prenio da je samo nakratko vidio Danilovića, te da mu košarkaš nije dopustio da ga pregleda.

"Liječnik je Danilovića zatekao ispred restorana i učinilo mu se da ima ozljede glave. Košarkaš mu je kratko rekao: "Ne treba mi pomoć“, nakon čega se brzo vratio u restoran. Je li Danilović kasnije izboden u "Kafanici“ ili na nekom drugom mjestu - ne znamo, jer ga ekipa Hitne pomoći nije vozila u bolnicu", rekla je Macura.

Danilovića će danas posjetiti i premijer Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da je bivši reprezentativac ozlijeđen u "tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima" te da mu je stanje bolje.

Pročitajte više