Preminuo Ivan Ivančić, legendarni trener koji je stvorio Sandru Perković

Screenshot (HTV)

IVAN IVANČIĆ, legendarni hrvatski atletski trener, preminuo je u četvrtak navečer u 77. godini života.

Nekadašnji hrvatski atletičar i reprezentativac iza sebe je imao nastupe na svim velikim natjecanjima, od Olimpijskih igara (dva puta), Europskih prvenstava (dva puta dvoranski prvak u bacanju kugle) do 1. izdanja Svjetskog prvenstva gdje je zanimljivo, bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana, piše na stranicama Atletskog kluba Agram.

Još je poznatiji kao trener mnogih sjajnih bacača koji su kroz mnoge godine postizali niz sjajnih uspjeha od europskih i svjetskih zlatnih, srebrnih i brončanih medalja u različitim dobnih kategorijama - od najmlađih do najstarijih. Teško je sve nabrojiti, ali vrijedi istaknuti Ivanu Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentinu Sršu i mnoge druge.

Pritom nikako ne zaboravljamo na Sandru Perković s kojom je za vrijeme njihove suradnje ostvareno mnogo uspjeha, poglavito u seniorskoj konkurenciji. Osvojeno je europsko i olimpijsko zlato uz pobjedu u Dijamantnoj ligi. Praktički je osvojio sve, ali motiva za rad s "nekim novim klincima" te želja za medaljama nikad nije nestala.

> Ivančić o rastanku sa zlatnom olimpijkom: Nisam mogao stajati iza neozbiljnog treninga!

> Sandra: Ivančić i ja obilježili smo povijest, na to ću uvijek biti ponosna!

> Index doznaje: Kobna svađa Sandre i Ivančića dogodila se na pripremama

> Pukla ljubav najuspješnijeg para hrvatskog sporta: Zlatna Sandra ide dalje bez Ivanče!

> Sandra: Ne razumijem ljude koji izmišljaju! Ja i Ivanča smo pobjednički par

Pročitajte više