Prijelazni rok: De Bruyne čeka znak da uđe u avion za Manchester

Foto: Guliver Image/Getty Images

ULAZIMO u posljednje dane prijelaznog roka, kojeg svakodnevno pratimo na Indexu.
 
Sportski direktor Wolfsburga najavio transfer De Bruynea
 
Sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs najavio je skoru realizaciju transfera De Bruynea u Manchester City.
 
Za Sky je izjavio da bi dogovor mogao biti postignut noćas, a ukoliko do toga ne dođe, sasvim je izgledno da će sutra stići do dogovora i službene objave transfera.
 
Evans iz Manchester Uniteda u WBA
 
BBC javlja da su WBA i Manchester United dogovorili odštetu oko transfera Johnnyja Evansa, koji bi trebao napustiti Old Trafford. Navodi se da će Crveni vragovi u ovom poslu zaraditi sigurnih šest milijuna funti, a moguće i još dva milijuna funti kroz bonuse.
 
Motta ostaje u PSG-u
 
Thiaga Mottu u posljednjim se tjednima spominjalo u kontekstu odlaska iz PSG-a, javljali su se mnogi zainteresirani, ali on je prekinuo nagađanja oko odlaska potpisom novog ugovora. On ga za pariški klub veže do 2017. godine.
 
Perišić i De Bruyne izvan kadra Wolfsburga
 
U skladu s najavama i činjenicom da su pred realizacijom transfera, Perišić i De Bruyne nisu u kadru Wolfsburga za večerašnji okršaj sa Schalkeom.
 
Kiš ne želi produžiti ugovor s Hajdukom
 
Tomislav Kiš nije pristao na novi ugovor s Hajdukom, a postojeći mu traje do ljeta iduće godine. Više pročitajte ovdje.
 
De Bruyne čeka znak da uđe u avion za Manchester
 
Kevin de Bruyne još je uvijek igrač Wolfsburga, a niti tijekom petka još nije postignut konačni dogovor između njemačkog kluba i Manchester Cityja. Ipak, gotovo svi izvori tvrdi da je to pitanje tek nekih sitnica te da De Bruyne samo čeka znak da dođe u Manchester na liječnički pregled.
 
"Situacija je ista kao i jučer, klubovi su imali sastanak i blizu su dogovora, preostaje samo definiranje nekih detalja", tvrdi novinar Jurek Rorhberg, kojeg prenosi Sky Sport. "Velika je mogućnost da će službena potvrda transfera biti objavljena tijekom subote, iz razloga jer Wolfsburg ima utakmicu u petak navečer", dodao je isti izvor.
 
Posljednje informacije govore da bi odšteta trebala iznositi 74 milijuna eura, ali još uvijek se čeka potvrda cijelog posla pa tako i te informacije.

Livaja stiže u Empoli?
 
Prema pisanju talijanskih medija Marko Livaja bi karijeru mogao nastaviti u Empoliju, nakon što se nije snašao u Rubinu iz Kazana, gdje je zabio tek jedan gol u 13 susreta. Iz Rusije je već prošle sezone stigao na posudbu u Atalantu, a sad bi trebao put Empolija, koji bi mu nakon Intera, Cesene i Atalante bio četvrti talijanski klub u karijeri.
 
Trener u Empoliju je Marco Giampaolo, koji je već Livaju vodio u Ceseni, pa je i to razlog više za njegov dolazak na tu adresu.
 
Dogovoren transfer Perišića u Inter
 
Monte Carlo mjesto je konačnog i "povijesnog" dogovora Wolsburga i Intera oko prelaska hrvatskog krilnog napadača iz Donje Saske u Lombardiju!

Jer nakon dva mjeseca povlačenja i potezanja, u Kneževini su se na ždrijebu skupina europskih kupova našli Interov glavni direktor Marco Fassone i Wolfsburgov sportski direktor Klaus Allofs i dogovorili sve detalje Perišićevog transfera, pišu talijanski mediji, navodeći kako je preostala još samo službena objava i Perišićev potpis za Inter.

Wolfsburg za 26-godišnjeg Perišića, koji je za klub nastupio 88 puta i postigao 21 gol, dobiva 18 milijuna eura odštete, uz nepoznat iznos eventualnih bonusa, dok je jedino o čemu se još pregovara dinamika isplate obeštećenja.
 
Bayern mladog veznjaka poslao u Schalke
 
Njemački nogometni prvak i skorašnji protivnik Dinama u Ligi prvaka, munchenski Bayern posudio je veznjaka Pierrea-Emilea Hojbjerga (20) u redove Schalkea.
 
Danski reprezentativac, koji je u Bayernu od 2012. godine, posuđen je Schalkeu do konca ove sezone.
 
"Ova solucija je najbolja za sve tri strane. Nismo odustali od Hojbjerga. U Schalkeu će imati priliku dalje razvijati svoj talent," kazao je sportski direktor bavarskog kluba Matthias Sammer. 
 
Mladi Danac je karijeru započeo u FC Kopenhagenu, a igrao je i za Brondby prije nego što se 2012. priključio drugoj momčadi Bayerna. Za seniorski sastav je debitirao u travnju 2013. protiv Nurnberga. Do sada je sakupio 17 nastupa za prvi sastav, a prošle sezone je bio na posudbi u Augsburg.
 
De Gea ipak ovog ljeta ide u Real Madrid?
 
Španjolski novinar Guillem Balague, dobro upoznat s događanjima u Primeri i Premiershipu, tvrdi da će David De Gea već do kraja ovog prijelaznog roka realizirati transfer iz Manchester Uniteda u Real Madrid.
 
Mikel seli u Tursku?
 
John Obi Mikel mogao bi napustiti Chelsea. Za Nigerijca je zainteresiran Bešiktaš kojem je propalo dovođenje Lucasa Leive iz Liverpoola. U Chelseaju je Mikel već devet godina.
 
Son iz Bayera u Tottenham
 
Tottenham je doveo Heung-Mina Sona iz Leverkusena, objavio je londonski klub. Son, 23-godišnji ofenzivac iz Južne Koreje, posljednje dvije sezone proveo je u Bayeru za koji je zabio 29 golova.
 
Gilardino u Palermu
 
Alberto Gilardino vratit će se u Italiju. Palermo ga dovodi iz kineskog Guangzhoua. "čast nam je objaviti da smo doveli jednog od najpoznatijih talijanskih nogometaša, svjetskog prvaka iz 2006. godine", objavio je Palermo.
 
"City je ponudio nevjerojatnu plaću De Bruyneu i mi se ne možemo boriti s njima"
 
"Započeli smo pregovore s Manchester Cityjem oko prodaje Kevina De Bruynea", izjavio je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs. Razlog? "De Bruyne je dobio nevjerojatnu ponudu od Cityja i mi se ne možemo boriti s njima..."
 
Marković u Feneru?
 
Lazar Marković mogao bi napustiti Liverpool ovog ljeta. Za srpskog ofenzivca zainteresiran je Fenerbahče, a britanski mediji javljaju da su Englezi spremni pustiti Markovića na jednogodišnju posudbu u Tursku.
 
 

Pročitajte više