Prijelazni rok: El Shaarawy prešao u Monaco, Casillas se oprostio od Reala

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVAKOG DANA na Indexu pratite ljetni prijelazni rok.

El Shaarawy prešao u Monaco

Monaco, za kojeg će sljedeće sezone igrati dvojica hrvatskih nogometaša, doveo je novo zvučno pojačanje. Klub iz Kneževine potvrdio je dolazak Stephana El Shaarawyja, dosadašnjeg napadača Milana. 22-godišnji El Shaarawy je stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora, a ukupna vrijednost transfera procjenjuje se na 18 milijuna eura.

"Sretan sam i uzbuđen. Lijepo je biti ovdje u Monacu. Hvala predsjedniku kluba na ovoj prilici. Nadam se uspješnoj sezoni. Želim usrećiti navijače", poručio je Talijan.

"Njegov dolazak je vrhunac naše strategije u prijelaznom roku. Stephan ima iskustva na najvišoj razini, Monaco će mu dopustiti da u potpunosti ispuni svoj potencijal", poručio je direktor Monaca Vadim Vasilyev.

Ovog ljeta Monaco je već doveo niz igrača s kojima želi nadmašiti prošlu sezonu u kojoj se borio za naslov prvaka i stigao do četvrtfinala Lige prvaka. Bez El Shaarawyjevog transfera, Monaco je već potrošio više od 50 milijuna eura na igrače.

Stigli su Ivan Cabaleiro (Benfica, 15 milijuna eura), Adama Traore (Lille, 14 milijuna), Guido Carrillo (Estudiantes, 8 milijuna), Fabinho (Rio Ave, 6 milijuna) te još nekoliko igrača. Iz Chelseaja je na posudbu stigao i Mario Pašalić. Monaco je i zaradio podjednaku svotu prodajom Kondogbije, Carrasca, Ocamposa i posudio Falcaa u London.

Rijeka dovela novo pojačanje

I hrvatski prvoligaši nastavljaju trgovati nakon odigranog 1. kola nove sezone.

Na Kantridu je sletjelo novo pojačanje. Rijeka je iz svog sestrinskog kluba talijanskog drugoligaša Spezije dovela 22-godišnjeg veznjaka Jurija Cisottija.

Begović u Chelseaju

Asmir Begović napustio je Stoke i novi je vratar engleskog prvaka Chelseaja.

"Vrlo sam sretan što dolazim u Chelsea. Nakon razgovora s Mourinhom, vidio sam mogućnost napretka te da ću biti važna karika momčadi. Veselim se srijedi i početku priprema za novu sezonu"; rekao je Begović koji će nositi jedinicu na leđima.

U Stokeu je bio od 2010. godine i branio je na više od 170 utakmica.

 

United za 25 milijuna funti doveo reprezentativca Francuske

Morgan Schneiderlin (25) veznjak Southamptona i reprezentacije Francuske, za 25 milijuna funti (37 milijuna eura) prelazi u Manchester United čim prođe liječnički pregled, jer ranije su dogovoreni svi uvjeti transfera i ugovora između klubova i igračevog agenta.

Schneiderlin je na završni dogovor i liječnički pregled u Unitedov kamp Carrington došao doslovno pet minuta nakon Schweinsteigera iz Bayerna, za kojeg je odšteta iznosila 15 milijuna funti, a obojica stižu u pravo vrijeme kako bi s novim suigračima danas popodne odletjeli u Seattle, gdje United počinje američku turneju.
 
Francuski veznjak drugo ljeto zaredom forsirao je transfer iz Southamptona, jer prije godinu dana, kada mu nije uspio odlazak u Tottenham, odbio je doći na pripreme Svetaca s objašnjenjem kako "nije mentalno ni fizički spreman". Ali, nekako se ipak osposobio i odradio još jednu odličnu sezonu za klub u koji je došao 2008. iz Strasbourga za 1.2 milijuna funti i prošao put od treće do Europa Lige.

Van Gaal je kupnjom ova dva odlična veznjaka došao do impresivnih 76 milijuna funti (oko 105 milijuna eura) potrošenih na četiri pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, jer ranije su za United potpisali PSV-ov ofenzivac Memphis Depay (23 milijuna funti) i Torinov branič Matteo Darmian (13 milijuna funti).
 
Čini se kako bi gomilanjem veznjaka (posebno ofenzivnih), mogli izvisiti Fellaini i Mata, jer se očekuje da u sustavu 4-3-3, sredinu i napad nose Herrera, Schweini i Schneiderlin, dok bi u napadu bili Depay, Rooney i Di Maria.
 
Arshavin u Krasnodaru
 
Bivši kapetan ruske nogometne reprezentacije Andrej Aršavin (34) novi je član Kubana iz Krasnodara s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

 

Aršavin je u Kuban stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s ruskim prvakom Zenitom iz Sankt Peterburga. Ranije je četiri godine igrao za Arsenal.

Casillas otišao u Porto

Iker Casillas napustio je Real Madrid, klub u kojem je proveo gotovo cijeli život, i potpisao za Porto na dvije godine.

> Casillas i službeno postao novi vratar Porta, bijesni navijači Reala tražili ostavku Pereza

Džeko u Romi?
 
Talijanski mediji javljaju da je Edin Džeko na korak od potpisa za Romu. Napadač bosanskohercegovačke reprezentacije i Manchester Cityja dogovorio je uvjete svog ugovora s talijanskim klubom i ostalo je da se City i Roma dogovore oko odštete. Čelnici rimskog kluba otputovali su na pregovore.
 
Liverpool favorit za dovođenje Bentekea
 
Odlaskom Raheema Sterlinga u Manchester City za 68 milijuna eura, Liverpool je postao favorit za dovođenje napadača Aston Ville Christiana Bentekea. Trenutno je koeficijent 4,00 da će Belgijac otići na Anfield, dok je koeficijent 6,00 da će ga dovesti Manchester United.
 
Zlatan ostaje u Parizu
 
"Nema nikakvih dvojbi, Zlatan ostaje! Neka svima bude jasno da će Zlatan igrati za PSG i sljedeće sezone", poručio je trener PSG-a Laurent Blanc.
 

Pročitajte više