Prijelazni rok: Inler u Leicesteru, Brodić u drugoj belgijskoj ligi

Foto:Twitter Fiorentina

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka Index vam donosi novosti s ljetne tržnice nogometaša.

Leicester City dovodi Inlera

Prema pisanju Sky Sporta Leicester City je blizu dovođenja švicarskog reprezentativca Gokhana Inlera.

Napoli je prihvatio ponudu za Inlera od 7 milijuna eura plus 2 milijuna kroz bonuse.

Inlera su željeli West Ham i Schalke, ali prema talijanskim medijima, prihvatio je ponudu iz Premiershipa.    

Na odlasku iz Leicestera je napadač David Nugent, koji je na korak do potpisa za Middlesbrough.

Kalinić na liječničkom, postat će četvrti Hrvat u Firenzi

Gotovo svi talijanski mediji pišu kako je Nikola Kalinić u Firenzi i da se nalazi na liječničkom pregledu nakon čega će postati novi igrač Viola. Istu vijest potvrdila je i Firentina na svojem službenom Twitter profilu.

Dnjipro će na temelju odšete inkasirati 5,5 milijuna eura, dok će Kalinić zarađivati oko 1,2 milijuna eura po godini.

Inače, u Firenzi će biti prava hrvatska kolonija jer će Kalinić biti čak četvrti Hrvat u Fiorentini. 

Od ranije su već tamo Milan Badelj, Ricardo Bagadur i Ante Rebić.

 
Nekoliko sati ranije Fiorentina je predstavila još jedno pojačanje. Iz brazilskog Botafoga stigao je Gilberto Junior, 22-godišnji branič i bivši mladi reprezentativac Brazila.

Fran Brodić na posudbi u Antwerpu

Nekad najmlađi Dinamov debitant Fran Brodić, koji je prošle godine otišao s Maksimira u Club Brugge, sljedeću sezonu će igrati u belgijskoj drugoj ligi.

Club Brugge je 18-godišnjeg hrvatskog nogometaša posudio drugoligašu Antwerpu. S matičnim klubom ima ugovor do ljeta 2017. godine.

Jimenez iz Atletica u Benficu

Meksički reprezentativac Raul Jimenez prešao je iz madridskog Atletica u Benficu, a 24-godišnji napadač bi u Lisabonu trebao ostati do ljeta 2020. godine, potvrdila je Benfica na službenoj stranici.

Jimenez je rijetko dobivao priliku kod Diega Simeonea, a unatoč odlasku Marija Mandžukića u Juventus njegova se pozicija u Madridu ne bi bitno promijenila s obzirom na to da su ovoga ljeta na Vicente Calderon stigli Kolumbijac Jackson Martinez i Argentinac Luciano Vietto.

Benfica je za prijelaz 24-godišnjeg Meksikanca Atleticu platila 9 milijuna eura.

"Nisam igrao onoliko koliko sam očekivao, ali vjerujem u svoje mogućnosti i sada želim pomoći svojoj novoj momčadi. Proveo sam godinu dana u Europi, što mi je pomoglo da se prilagodim ovdašnjem nogometu", izjavio je Jimenez za Benfica TV.

Prije dolaska u Atletico, u kojem je u 27 nastupa upisao samo gol, Jimenez je tri sezone igrao za Americu iz Mexico Cityja i postigao 36 pogodaka. Bio je član meksičke olimpijske reprezentacije koja je šokirala Brazil i osvojila zlato na Igrama u Londonu 2012., a već je skupio i 36 nastupa za A selekciju za koju je postigao osam pogodaka.

De Bruyne odan Wolfsburgu

Kevin de Bruyne je velika želja Manchester Cityja, no njihove ponude od preko 40 milijuna eura nisu poljuljale vodstvo Wolfsburga koje ne želi prodati najbolje igrače.

24-godišnji Belgijac potvrdio je kako neće od kluba zahtjevati odlazak, koliko god bila primamljiva ponuda iz Premiershipa.

"Imamo dobar odnos s Wolfsburgom, ne bismo nikada napravili tako nešto. Zahtjevi za transferom su nešto što se jako rijetko događa u Njemačkoj. Nismo još dobili obavijest da je ijedna ponuda prihvaćena i do tada Kevin ostaje", rekao je De Bruyneov menadžer Patrick De Koster.

Pedro ipak odlazi u Premiership?

Pedro Roriguez (28), krilni napadač Barcelone, za par dana postat će novi igrač Manchester Uniteda nakon što je postigao usmeni dogovor s Unitedom i tako ispoštovao riječ koju je dao tom klubu, iako je Manchester City osjetno boljom ponudom nastojao pokvariti posao gradskom rivalu.

Katalonski mediji pišu kako je Barcelona od Manchester United dobila pismenu ponudu za Pedra, u kojoj je odšteta od 25 milijuna eura, dok bi daljnjih 5 milijuna platila kroz bonuse vezane za broj nastupa.

Manchester City je gradskom rivalu želi oteti španjolsku metu tako što je koristio utjecaj koji u Barceloni ima Cityjev aktualni te Barcin bivši direktor Txiki Begiristain. Legendarni krilni napadač Barcelone iz Cruyffove trenerske ere dao je usmenu ponudu: 30 milijuna eura za Pedra i još 2 milijuna bonusa.

Ali, Pedro je već "stisnuo ruku" Unitedovim predstavnicima i očekuje se njegovo skoro predstavljanje na Old Traffordu, nakon što se od Barcelone oprostio u velikom stilu - golom pet minuta prije kraja produžetka za osvajanje europskog Superkupa.

Halilovića žele svi

Alen Halilović je na izlaznim vratima Barcelone, ali vratit će se sljedećeg ljeta. Gdje će provesti sljedeću sezonu još nije poznato, ali žele ga klubovi od Primere i Premiershipa do Bundeslige.

> Borussia Dortmund u lovu na Halilovića

U međuvremenu, Alen i dalje trenira s prvom momčadi Barcelone, uz Rakitića, Messija i ostale odradio je posljednji trening pred utakmicu španjolskog Superkupa s Athletic Bilbaom. Nakon isrcpljujućeg europskog Superkupa, Enrique bi mogao pružiti šansu mlađim igračima. Ako Halilović dobije priliku, možda uspije uvjeriti Barcin stožer i da odustane od posudbe.

 

Training ❤󾮗!!!

Posted by Alen Halilović on 13. kolovoz 2015

 

Soldado u Španjolskoj: Tottenham ga pušta u Villarreal?

Drugi španjolski napadač i povremeni reprezentativac Roberto Soldado dobio je dopuštenje Tottenhama da odleti u Španjolsku, ali nije potvrđeno ime kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Španjolski mediji tvrde da se radi o Villarrealu, a Soldado je navodno informaciju potvrdio navijačima.

Bayern miruje

U Bayernu su, čini se, zaključili prijelazni rok. Pep Guardiola je na današnjoj pressici odgovorio na par upita oko glasina vezanih za transfere igrača njemačkog prvaka.

"Mario Götze ostaje, Thomas Müller ostaje, Kevin de Bruyne ne dolazi. To sam znao i prije dva tjedna", rekao je Guardiola.

 

Pročitajte više