Prijelazni rok: Jovetić prešao u Inter, Leicester srušio rekord, Di Maria se veseli Parizu

Grafika: Index

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka na Indexu pratite vijesti s ljetne tržnice nogometaša.

Di Maria se raspituje o životu u Parizu

Argentinski reprezentativac Javier Pastore rekao je pariškim novinarima kako Angel Di Maria jedva čeka pridružiti mu se u dresu PSG-a.

Veznjak Manchester Uniteda dugo je već na izlaznim vratima, ali s Old Trafforda ga ne misle pustiti jeftino. Od početka prijelaznog roka povezuje se s prelaskom u Paris.

"Rekao sam mu da mi se pridruži. Pitao me puno o klubu, gradu i načinu života. Želi doći. On je velik igrač. Sam može odlučiti utakmice", rekao je Pastore.

Van Gaal ipak prodaje De Geu Realu i želi Pedra

Prema pisanjima britanskih tabloida, United će u slučaju Di Marijinog odlaska, pokušati dovesti Pedra iz Barcelone, no Katalonci tvrde da još nisu primili niti jednu službenu ponudu za španjolskog reprezentativca.

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal odlučio je prodati golmana Davida de Geu Real Madridu, tvrdi madridski AS.

Neuvjerljiva utakmica protiv PSG-a uvjerila je Nizozemca da je pametnije riješiti se nezadovoljnog igrača koji se već vidio na Santiago Bernabeuu. Real ga želi što prije dovesti nakon što su pustili legendarnog Ikera Casillasa.

Leicester srušio rekord

Leicester City, čiji dres nosi Andrej Kramarić, doveo je dva nova pojačanja. Klupski rekord srušili su dovođenjem Charlesa Aranguiza iz Internacionala za 10,5 milijuna funti, javlja Sky. Preostalo im je još dogovoriti uvjete s igračem oko dolaska u Premiership.

Leicester je dogovorio i odštetu od 3 milijuna funti za veznjaka Napolija Gokhana Inlera.

Novi trener Leicestera Claudio Ranieri otkrio je da bi volio dovesti i 24-godišnjeg veznjaka Caena N`Goloa Kantea, kojeg francuzi procjenjuju na oko 5,6 milijuna funti.

Jovetić u Interu

Stevan Jovetić (25), crnogorski napadač, za kojeg je prije dvije godine Manchester City platio Fiorentintini 30 milijuna eura, vratio se u Italiju. Inter je njegov novi klub, ali informacije o aranžmanu i trajanju Jovetićevog boravka na Meazzi prilično su kontradiktorne.

Prelazak je nedvojben, ali dok City službeno poručuje kako se radi o posudbi na godinu i pol, Inter također službeno navodi da je riječ o transferu i kako je Jovetić potpisao ugovor na četiri godine.

Dok se ne razjasni ova nedoumica, podsjetimo se kako se Jovetić vratio u Serie A. Nakon pet sjajnih godina u Fiorentini (2008-13), u koju je kao tinejdžer došao iz Partizana, mladog napadača željeli su praktično svi europski velikani. Odabrao je City, ali zbog niza ozljeda i velike konkurencije (Aguero, Džeko, Bony) sakupio je tek 44 utakmice i 11 golova u dvije godine, a nakon što ga trener Pellegrini u veljači nije prijavio za nokaut fazu Lige prvaka, shvatio je da mora tražiti novi klub.

Lyon odbio 7 milijuna funti za N`Jiea

Lyon je odbio ponudu od 7 milijuna funti od Tottenhama za napadača Clintona N`Jiea. Iako su mediji tvrdili da "Lavovi" traže 14 milijuna, predsjednik Jean-Michel Aulas je odgovorio: "Lyonu ne treba novac".

21-godišnji Kamerunac zabio sedam golova i upisao osam asistencija u prošloj sezoni francuskog prvenstva.

Porto doveo jednog od najtraženijih nogometnih "slobodnjaka"

Dani Osvaldo, bivši napadač Southamptona, blizu je prelaska u Porto. Od kraja sezone je slobodan igrač, a s portugalskim klubom dogovara posljednje detalje oko ugovora, javlja "O jogo".

Argentinac je posljednje dvije sezone igrao na posudbama u Juventusu, Interu i Boca Juniorsima.

Liverpool doveo 18-godišnjeg Brazilca

Liverpool je doveo 18-godišnjeg brazilskog veznjaka Allana Rodriguesa de Souzu iz Intenacionala.

Vrijednost transfera je oko pola milijuna funti. Mladi Brazilac proteklog tjedna je trenirao s "Redsima".

Soldado na korak do Villarreala

Roberto Soldado na korak je do prelaska u Villarreal, javlja Radio Marca. Španjolski napadač je pod ugovorom s Tottenhamom u koji je stigao prije dvije godine, a za njega su zainteresirani bili i Sevilla i Benfica, ali odabrao je "Žutu podmornicu".

Pročitajte više