Prijelazni rok: Mourinho dao 25 milijuna eura za beka Augsburga, Liverpool želi veznjaka Reala

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka Index vam donosi novosti s ljetne tržnice nogometaša.
 
Rahman u Chelseaju
 
Baba Rahman je novi nogometaš Chelseaja u koji stiže iz Augsburga za 25 milijuna eura.
 
"Hvala svima na sjajnoj podršci u Augsburgu. Prilika da igram za najbolji klub u Engleskoj je presudila iako sam planirao ostati u Augsburgu", rekao je 21-godišnji lijevi bočni.
 
Liverpool želi Illarramendija
 
Liverpool, koji je ovog ljeta želio dovesti Matea Kovačića, zainteresiran je za veznjaka Reala Illaramendija, koji je otpisan u Madridu. Zanimljivo, upravo bi u Real mogao doći Kovačić...
 
Donsah u Chelseaju ili Juveu
 
Jose Mourinho pokušat će sljedećeg tjedna dogovoriti transfer 19-godišnjeg veznjaka Cagliarija Godfreda Donsaha. Za Donsaha je zainteresiran i Juventus.
 
 
 
Otamendi u Cityju?
 
Roma je, navodno, spremna ponuditi čak 30 milijuna eura za Chelseajevog braniča Kurta Zoumu. Iz Engleske stiže vijest da je Manchester City na korak od dovođenja Valencijinog Nicolasa Otamendija.
 
Inter želi Coentraa
 
U slično vrijeme kad i informacija da Kovačić ide u Real Madrid pojavila se informacija da je Fabio Coentrao želja Intera. Nije poznato postoji li opcija da portugalski branič bude uključen u mogući transfer hrvatskog veznjaka, AS tvrdi da je izglednija opcija posudbe na San Siro.
 
Gazzetta naknadno piše kako Coentrao neće biti uključen u transfer Kovačića, ali je velika želja Roberta Mancinija.
 
Gazzetta dello Sport: Inter i Real Madrid dogovorili transfer Kovačića
 
Gazzetta dello Sport javlja kako je Kovačićev transfer na Santiago Bernabeu gotova stvar, da preostaje tek dogovor posljednjih detalja.
 
Sky Italia također navodi da su pregovori u ovom poslu u poodmakloj fazi, a spominje odštetu od 35 milijuna funti. Više pročitajte ovdje.
 
 
Galatasaray odbio ponudu Chelseaja za Tellesa
 
Chelsea je u lovu na braniča. Nakon što je Evertonov John Stones i dalje jednako daleko od Stamford Bridgea, a pojavio se i interes Uniteda i Cityja za njega, Mourinho nije uspio ni u jednom drugom naumu.
 
Engleski prvak je u potrazi za lijevim bekom poslao ponudu Galatasarayu za 22-godišnjeg Alexa Tellesa, ali iz Istanbula su to odbili. "Nismo primili ponudu za Alexa Tellesa koja bi nas zadovoljila", izjavio je trener Galatasaraya Hamza Hamzaoglu
 
Manchester City demantirao da je povećao ponudu za De Bruynea
 
Prema pisanju Mail on Sundaya, Manchester City je demantirao da je poslao poboljšanu ponudu od 50 milijuna funti na adresu Wolfsburga, vezano uz transfer Kevina De Bruynea. Iz Belgije je ranije stigla vijest da je Wolfsburg odbio Cityjevih 47 milijuna funti, ali i to je zasad tek glasina.
 
Müller želi u Manchester United?
 
Britanski Sunday Express donosi veliku priču o mogućem prelasku Thomasa Müllera na Old Trafforda. Iz tog izvora tvrde da Müller ima želju doći na Old Trafford, gdje je ovog ljeta stigao njegov dojučerašnji kapetan Bastian Schweinsteiger, no zasad nema više informacija o mogućem novom velikom poslu na relaciji Manchester - München.
 
Gorupec u Vitoriji Setubal
 
Desni bek hrvatske U-21 reprezentacije, Toni Gorupec (22), prešao je iz rumunjske Astre Giurgiu u portugalskog prvoligaša Vitoriju Setubal gdje bi trebao igrati sljedeće tri godine, priopćio je klub s juga Portugala. Više možete pročitati ovdje.
 

Pročitajte više