Prijelazni rok: Tragičaru SP-a 2010, u Kini utjeha od 320 tisuća eura tjedno!

Foto: Getty Images / Guliver image , Twitter

SVAKI DAN do kraja ljetnog prijelaznog roka, Index vam donosi novosti s tržnice nogometaša

ASAMOAH GYAN (29), bivši napadač Udinesea, Sunderlanda i trenutno Al Aina, legenda je ganskog nogometa, strijelac pet golova na tri posljednja SP-a, ali nažalost u sjećanju ljubitelja nogometa ostaje po promašenim penalima na najvažnijim utakmicama:

U zadnjoj sekundi četvrtfinala SP 2010 protiv Urugvaja, nakon što je Luis Suarez rukom na crti obranio udarac. Gana je na kraju ispala, a dvije godine kasnije Gyan će promašiti penal i u polufinalu Afričkog prvenstva, a Gana ispasti od Zambije.

Ali, Gyanu se sada sprema velika utjeha za velike promašaje, kineski Shanghai SIPG, kojeg vodi Sven-Goran Eriksson, ponudio mu je plaću od nevjerojatnih 320 tisuća eura tjedno. Ako prihvati, Asamoah Gyan postaje jedan od najbolje plaćenih nogometaša na svijetu.

Bayern priprema najveći transfer u povijesti
 
Bayern spreman je za najveći transfer u svojoj povijesti, ponudit će Thomasa Muellera, Arjena Robbena i značajnu količinu eura u zamjenu za krilnog napadača Manchester Uniteda Angela Di Mariju (27), objavio je u utorak njemački Bild.
 
Poznato je da trener Uniteda Louis van Gaal želi dovesti Muellera. Bavarci su nudili Muellera i Schweinsteigera, ali to nije zadovoljilo za United. No, najnovije informacije govore da je Bayern spreman učiniti nezamislivo, odreći se Robbena. Tako bi Manchester United trebao dobiti Muellera, Robbena i značajnu količinu novca, a u Bayern bi stigao Di Marija.
 
Bilić želi Ogbonu, no morat će stajati u redu
 
Novi trener West Hama Slaven Bilić ambiciozno je krenuo u ljetni prijelazni rok, a želja mu je dovesti stopera Juventusa Angela Ogbonnu (27), koji je nezadovoljan svojim statusom u Juveu.
 
Ogbonna bi ovog tjedna trebao doputovati u London na pregovore sa West Hamom. No, za njega su zainteresirani i Everton, te Southampton, objavili su u utorak britanski mediji.

 Rami iz Milana u Sevillu

Adil Rami napustio je Milan, te potpisao za Sevillu. U Milanu je proveo godinu i pol budući da je u siječnju 2014. napustio Valenciju.

Ibanez na Marakani 

Luis Ibanez, bivši nogometaš Dinama, kao slobodan igrač potpisao je za Crvenu Zvezdu.

Darmian u Unitedu 

Talijanski mediji javljaju da je Manchester United dogovorio dovođenje Mattea Darmiana, desnog beka Torina i talijanske reprezentacije. Talijanski klub bi od Uniteda trebao dobiti 18 milijuna eura odštete.

Rekordni transfer u povijesti Watforda

Francuski veznjak Etienne Capoue napustio je Tottenham i karijeru će nastaviti u Watfordu s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor, objavio je novi engleski prvoligaš. Watford je za njega platio rekordan iznos u povijesti kluba, devet milijuna eura.
 
 
Turčin u Cityju
 
City je za dva milijuna eura iz Bursaspora doveo 18-godišnjeg napadača Enesa Unala.
 
 
Bakkali iz PSV-a u Valenciju
 
Španjolski nogometni prvoligaš Valencia angažirao je 19-godišnjeg belgijskog napadača Zakariju Bakkalija, dosadašnjeg člana nizozemskog prvaka PSV-a iz Eindhovena.
 
Bakkali, koji je dosada upisao jedan naslut za belgijsku reprezentaciju, s Valencijom je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Nabil Bentaleb još pet godina na White Heart Laneu

Nabil Bentaleb, alžirac u dresu Tottenhama, produžio je vjernost sa Spursima na novih pet godina

 

Turan u Barci

Još jedan završeni transfer. Arda Turan novi je igrač Barcelone, koja je za njega platila Atleticu 40 milijuna eura, no zbog zabrane dovođenja novih igrača, Turčin će moći zaigrati za novi klub tek u siječnju 2016.

Pirlo se pridružio Lampardu i Villi u New Yorku

Legendarni talijanski veznjak, 36-godišnji Andrea Pirlo napustio je redove aktualnog talijanskog prvaka i europskog doprvaka Juventusa, te će karijeru nastaviti u MLS-u u momčadi New York City.

Pirlu će odlazak u SAD biti prvo igračko iskustvo izvan Serie A. Prije četiri sezone koje je proveo u Juventusu igrao je za Milan.
 
"Napokon sam materijalizirao svoju dugogodišnju želju, izabrao sam New York zbog entuzijazma koji pokazuju tamošnji navijači prilikom dolazaka na utakmice", rekao je Pirlo koji je u New York Cityju igrati s još dva veterana, Englezom Frankom Lampardom i Španjolcem Davidom Villom.

Hajduk se oprostio od Maloče koji odlazi u Gdanjsk

Mario Maloča više nije igrač Hajduka nakon što je u dogovoru s Klubom realizirao transfer u Lechiju iz Gdanjska.

Nova lica u Splitu i Rijeci

Prema najavi, Rijeka je potpisala ugovor sa Stefanom Ristovskim. 23-godišnji desni bek stiže kako bi bio zamjena Tomečaku, nakon odlaska Marka Vešovića. Ristovski je četvrto pojačanje Rijeke ovog ljeta, nakon Roshija, Bezjaka i Kvržića ). Potpisao je četverogodišnji ugovor nakon što mu je istekao ugovor u Parmi koja je zbog financijskih dubioza završila u najnižem rangu.

Split je tijekom dana potvrdio da je sklopio ugovor s Aleksandrom Miljkovićem, 26-godišnjim desnim bekom koji je igrao za Partizan.

Ofenziva Redsa ne prestaje

Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers, pod ogromnim pritiskom nakon loše sezone i ždrijeba za novu, koji kao da je skrojen da mu sredi otkaz nakon prvih desetak kola, krenuo je u radikalne promjene i jačanje momčadi

Roberto Firmino, James Milner, Danny Ings, Joe Gomez, Adam Bogdan i Nathaniel Clyne već su došli na Anfield, a očekuje se da do kraja tjedna Redsi kupe i Christiana Bentekea (24), sjajnog napadača Aston Ville.

Strijelac 16 golova u prošloj prvenstvenoj sezoni, ima klauzulu od 32.5 milijuna funti (40 milijuna eura), koju su voljni platiti još Arsenal i Tottenham, ali belgijski reprezentativac želi u Liverpool.

Izgledno je da će postati sedmo pojačanje Redsa ovog ljeta, koji bi njegovim dovođenjem probili granicu od 100 milijuna potrošenih na pojačanja ovog ljeta, točnije za sada bi se zaustavili na 112 milijuna eura.

Gotov posao: Nakon liječničkog pregleda, krilni napadač Luis Nani (28) potpisao je za Fenerbahče, potvrdio je turski velikan. U Manchester je došao 2007. i osvojio četiri engleska i jedan europski naslov, ali ga je Van Gaal prošlog ljeta otpisao i poslao na posudbu u Sporting, gdje je postigao 11 golova. Iako je Nani 2013. potpisao petogodišnji ugov0r s Unitedom, morao je otići, a njeov dosadašnji klub dobio je 6 milijuna eura odštete.

Naniju je odlično došla posudba u klub u kojem se probio, jer prošle sezone igrao je standardno i pri tome postigao 11 golova za Sporting. Kako je rekao, Feneru ga je privuklo što su u tamo i dva njegova sunarodnjaka, Raul Meireles i Bruno Alves.

Barcelona dogovorila detalje drugog i posljednjeg ljetnog pojačanja: Turan dolazi za 34 milijuna eura odštete + 7 bonusa

Nakon Aleixa Vidala, kojeg su od Seville kupili dok su se još trijeznili od slavlja trostuke krune, u Barceloni prijelazni rok završavaju dovođenjem Arde Turana iz Atletica.  Uostalom, zašto bi pokušavali pojačavati momčad koja je osvojila sve i tako dokazala da je najjača, pa će dva odlaska (Xavi, Montoya) zamijeniti s jednako toliko dolazaka kako bi momčad bila dobro ekipirana još prije predsjedničkih izbora 18. srpnja.

Turanov transfer trebao je biti završen nakon izbora, ali je interes Chelseaja ubrzao posao, kojem je za okončanje preostao samo još Ardin potpis za Barcelonu, jer sve je dogovoreno. Odšteta Atleticu je 34 milijuna eura i 7 milijuna bonusa, tako da je izgledno kako će na kraju vrijednost transfera iznositi gotovo 42 milijuna eura, kolika je "izlazna" klauzula u Ardinom ugovoru s Atleticom.

Inter želi Perišića, ali Wolfsburg ne pristaje na model "Brozović i Čop"

Robertu Manciniju prioritet je barem jedan krilni napadač; prvi izbor mu je Mohamed Salah, koji je prošle sezone sjajno igrao za Fiorentinu na posudbi iz Chelseaja, dok je odmah do njega Ivan Perišić.  Gazzetta Dello Sport piše kako je Interov trener probao na pripremama s napadačkim trozubcima Palacio-Puscas-Hernanes i Shaqiri-Icardi-Kovačić, ali se s obje kombinacije pokazalo da mu nedostaje kvalitetan ofenzivan bočni.

On ne želi iz Wolfsburga, ali ne bi bio prvi ni zadnji igrač koji je promijenio klub suprotno svojoj volji. Ali, da bi do toga došlo, Inter bi morao značajno poboljšati ponudu za njega, koja sada iznosi 2 milijuna eura odmah za posudbu i 13 milijuna sljedećeg ljeta uz obavezu otkupa.

To je poznati model kojim talijanski klubovi u nedostatku novca posljednjih godina dovode igrače, a upravo je Inter na posudbu doveo Brozovića, kao što je u sličnom aranžmanu Cagliari uzeo Čopa. Ali, Wolfsburg nije Mamićev Dinamo 90 milijuna kuna u minusu, nego ako će već prodavati Perišića, za njega traži 20 milijuna eura. Inter je za sada u onih 2+13 milijuna dodati još 2 i tako s ukupno 17 omekšati Wolfsburg.

Pročitajte više