Prijelazni rok na Indexu: Nezasitni United želi Hummelsa i Balea, a Van Gaal ne pita za cijenu

Foto: Hina, Getty Images / Guliver image

I DANAS ste na Indexu mogli pratiti najsvježije informacije  sa siječanjskog nogometnog tržišta. Dan smo jučer zaključili objavom da Frank Lampard ostaje do kraja sezone u Cityju, a jutro je otvorio Siniša Mihajlović koji je telefonirao Sammuelu Eto'u.

Kraj večeri pripada Manchester Unitedu koji kaže da novac nije problem i planira potrošiti čak 180 milijuna eura na pojačanja u siječnju.

20:15 Pojavila se informacija da će Arsene Wenger krenuti po Williama Carvalha, 22-godišnjeg veznjaka lisabonskog Sportinga. Navodno su Topnici spremni platiti oko 25 milijuna funti.

18:30 Manchester United je nezasitan. Očito je da će biti vrlo aktivan i tijekom zimskog prijelaznog roka. Doveli su Victora Valdesa, a osim ranije spomenutog interesa za Hummelsa, Strootmana i Balea, pojavile su se glasine kako su im na radaru još dva igrača. 

Riječ je o Gökhanu Töreu iz Bešiktaša, krilnom igraču, te veznjaku Southamptona Morganu Schneiderlinu. Ovaj dvojac vjerojatno bi lakše doveli od ranije navedenog trojca.

Također, Adnan Januzaj mogao bi napustiti Old Trafford, postoji želja Aston Ville da mladog ofenzivca dovede na posudbu.

17:45 Nije glasina, već prijedlog Joeya Bartona čelnicima Arsenala. "Gledajući Arsenal i stil koji nogometa kojim igraju, poručujem da bi se John Stones savršeno uklopio u njihovu momčad.

Inače, riječ je o mladom 20-godišnjem braniču Evertona, koji je već zaigrao i za seniorsku reprezentaciju Engleske.

16:45 Matija Nastasić trebao bi na posudbu do ljeta u Schalke, kad bi se kompletirao ukupan transfer koji iznosi 10 milijuna eura

16:00   Na Otoku tvrde da je Manchester City dogovorio kupovinu Wilfrieda Bonya, napadača Swanseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti. Velški se klub odmah bacio u potragu za zamjenom i pronašao ju je u liku Papisa Ciseea, Senegalskog napadača iz Newcastlea, koji je sad trenutno na Afričkom kupu nacija.

15:45 Christian Benteke, belgijski napadač koji kruh zarađuje u Aston Villi na meti je Liverpoola. Međutim, što o tome potencijalnom transferu misle navijači Liverpoola sažeo je jedan fan Redsa na svojem Twitter profilu:

''Benteke je odličan igrač, no strah me da će ga Rodgers upropastiti. Ako je pao s Suarezom, ako je pao s Lambertom i Balotellijem, past će i s Bentekeom. Rodgers je rođeni gubitnik.''

Englezi pišu da je Balotelli već na izlazi te da će biti prisiljeni platiti 16 milijuna funti za Belgijca.

15:30 Nestašni poljski vratar Wojciech Szczesny, koji je postao planetarna ''zvijezda'' kad se pročulo da je nakon poraza od Southamptona zapalio cigaretu pod tuševima u svlačionici navodno je pred izlaznim vratima Arsenala.

Premda Wenger to dematira, tvrdeći da na gol postavlja drugog vratara Ospinu jer je u boljoj formi, izvjesno je da je Poljak popušio ''najskuplju cigaretu'' u životu.

15:00 Martin Ødegaard, norveško čudo od djeteta trebao je postati novi Bayernov igrač. Nedavno smo pisali kako je više manje sve bilo dogovoreno da skandinavski tinejdžer prijeđe u redove bavarskog diva. Međutim, u svijetu vrhunskog nogometa gotovo je tek kad najmoćniji kažu da je gotovo. Real je bacio oko na Martina, a kako pišu norveški VG i njemački SportBild, Real će pokušati namamiti mladog igrača ponudivši posao trenera mlađih kategorija Martinovom ocu.

Ødegaard je već u Madridu, čak je i odradio par treninga, a na pitanje novinara hoće li postati novi igrač kraljevskog kluba, Carlo Ancelotti je odgovorio:

''Trenirao je s nama i pokazao je da se radi o izuzetno talentiranom igraču. Ipak, nismo donijeli još odluku.''

 

14:00 Na Otoku tvrde da je Manchester City dogovorio kupovinu Wilfrieda Bonya, napadača Swanseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti. Na izlazim vratima zato je Crnogorac Stefan Jovetić, a Juventus prvi čeka u redu. 

13:30 Chelsea sprema ponudu od 20 milijuna funti za Marca Reusa da zamijeni Schurrlea koji je na odlasku. Ovu informaciju ponudili su tabloidi. 

12:00 Ugledni Independent piše za je Liverpool blizu još jednog big-money posla. Za 30 milijuna funti na Anfield stiže Higuain, tvrde novinari s Otoka. 

11:30 Dinamo je na službenim stranicama potvrdio rastanak od Duje Čopa. Zoran Mamić objasnio je odluku da pusti strijelca koji je u dvije i pol godine za Dinamo zabio 60 golova. Tvrdi da je ponuda Cagliarija bila najbolja i poručuje da moramo biti ponosni na HNL.

11:20 Belgijac iz Standard Liegea stiže na probu u Hajduk. Franco Zennaro je veznjak, rođen 1993. godine, s nastupima za mlade selekcije Belgije. Ostaje na Poljudu ako zadovolji struku, navodi Dalmatinski portal. Proteklih sezona igrao je na posudbama u Beverenu i Fortuni Sittard. 

11:10 Thiago Motta očigledno se rastaje od PSG-a. Blanc ga je ostavio na klupi protiv Bastije, a upućeni kroničari kažu da je to početak kraja. Prvi se javio Inter, koji bi svog veznjaka vratio natrag, piše Gazzetta. 

10:20 Siniša Mihajlović popustio je euforiji predsjednika Sampdorije Massima Ferrera i nazvao Sammuela Eto'a koji bi se iz Evertona, gdje je otišao prošlog ljeta, mogao vratiti u Serie A. Vijest o telefonskom pozivu pustila je Gazzetta, a Eto'ovu potencijalnu selidbu u Genou, na stranu "sampa", prate jutros i engleski mediji. 

10:00 Na Kantridi je i dalje prometno. Jučer je potpisao Tomasov, otišao Alispahić, a jutros stiže potvrda da reprezentativac BiH Zoran Kvržić odlazi na posudbu u poslovnicu u Speziju. "Ponuđena mi je ta opcija i ja sam se s tim složio. Nije bilo nikakvih problema. Istina je da su mi malo pomiješane emocije jer period koji sam proveo u Rijeci mi je najljepši u karijeri. No zadovoljan sam, tko se ne bi htio okušati u talijanskoj ligi", rekao je Kvržić neposredno prije odlaska iz Rovinja gdje se Rijeka priprema za nastavak sezone.

U Speziji će se ponovno susresti s bivšim suigračima iz Rijeke: "Već sam se čuo s Brezovcem i Datkovićem i jedva čekaju da dođem, kažu da će mi pomoć da se što prije snađem. Svi mi kažu da je liga vrla jaka, ali vidim da i Spezia očito ima visoke ambicije. Nadam se da ću i ja pripomoći da doguraju do Serie A"

09:00 S dolaskom Tomasova zaoštrava se konkurencija na desnom boku Rijeke, a klubovi iz Serie A i dalje oblijeću Kantridu: u fokusu Lazija i Genoe je Ivan Tomečak. Opširnije. 

Pročitajte više