Prosinečki: Sammir nije zaslužio poziv, a nije normalno da Halilović igra samo zato da ne bi odabrao BiH

Foto: Cropix

ROBERT PROSINEČKI, trener Kayserispora i bivši hrvatski reprezentativac i član stručnog stožera reprezentacije, prokomentirao je u intervjuu za Sportske novosti utakmicu protiv Škotske i pozive Igora Štimca Alenu Haliloviću i Sammiru.

"Sa Škotima smo igrali u najnezgodnije vrijeme. Nije da sad branim Štimca, ali događaju se dani kad ti momčad podbaci. Možemo mi sad ovdje u kafiću biti pametni nakon svega, pričati što je trebalo napraviti ovako, što onako. Ali zaista je vrijeme igranja utakmice bilo nezgodno, završava sezona, svi igrači razmišljaju o odmoru, neki su osvojili sve što se moglo osvojiti, drugi su ispali iz svojih momčadi", rekao je Prosinečki za Sportske novosti i osvrnuo se na pozivanje Halilovića u reprezentaciju.

"Meni to nije normalno! Pa tko je tu lud? Zar je pozvan samo zato da ne bi igrao za Bosnu? Ako je želio ići u Bosnu, neka ide u Bosnu! Ljudi moji... Onda čitam da se stvara tandem Modrić - Halilović. Kakav tandem, ovaj igra u Realu, a ovaj je odigrao osam i pol minuta za Dinamo. Preskočio je Halilović sve selekcije i došao u A-reprezentaciju. Ne kužim, to mi je totalno abnormalno."

A Sammir u reprezentaciji?

"To također nije normalno! Čovjek te četiri godine zajebava, frajer Brazilac sa svim mogućim stvarima, a ti ga pozoveš u reprezentaciju i onda bi još trebao biti glavni igrač!? Zar bi sve njegove priče trebali "pojesti" i kazati "dobro, nek’ frajer igra"? Pa što onda nije riješio utakmicu protiv Škotske?! Neka se nitko ne naljuti, Štimac ima svoje viđenje. On je gledao utakmice, ja možda nisam dovoljno kompetentan, samo iznosim svoj ljudski stav."

Pročitajte više