Prvi put u povijesti otkazana Snježna Kraljica! Bandić: Kriv sam što ne mogu utjecati na dragog Boga

Foto: Guliver Image/Getty Images

FIS JE odlučio otkazati deseto izdanje Snježne kraljice zbog loših vremenskih uvjeta!

> Kostelić: Tužni smo što nećemo imati priliku natjecati se na svojem brdu

> Pavlek: Da FIS nije otkazao utrku, mi bismo to učinili

Odluku je donio nekadašnji švicarski veleslalomaš Hans Pieren. Kontrolor FIS-a takvu odluku je obrazložio pretoplim vremenom. Ovo je prvi put u povijesti da je otkazana Snježna kraljica.

"Prošao sam put od tisuću kilometara da provjerim ovu tešku situaciju. Nažlost, održavanje utrke na visokoj razini nije moguće. Žao nam je zbog toga, jer vaš organizacijski odbor uvijek napravi dobar posao. Snijeg ove godine nije moguće stvoriti. Siguran sam da se sljedeće godine vraćamo na Sljeme", rekao je Pieren.

Ženska utrka 10. izdanja VIP Snow Queena trebala je biti na rasporedu 4. siječnja, a muška dva dana kasnije.

Milan Bandić razočaran je ovom odlukom, ali poručuje da će se već 2015. vratiti Svjetski kup u glavni grad Hrvatske.

"Ne možemo sada glavom kroz zid, ne možemo protiv prirode. Deseta Kraljica je otkazana, ali sljedeća će se dogoditi. Novac od Snježne kraljice ćemo preusmjeriti za razvoj zagrebačkog sporta", rekao je Bandić, a zatim u svom stilu dodao:

"Bandić je kriv što se Kraljica održala devet puta, a kriv je i što se neće održati deseti put. Bandić je kriv što ne može utjecati na dragog Boga."

Umjesto Zagreba najbolje slalomaše i slalomašice početkom sljedeće godine bi mogli ugostiti Sestriere i Garmisch Partenkirchen.

Pročitajte više