Pula na nogama: HNS zbog injekcije protiv bolova suspendirao doktora-heroja!

Foto: Regional Express

DRAGAN VUJOVIĆ, klupski liječnik Istre 1961, od HNS-a je drakonski kažnjen sa šest mjeseci zabrane obavljanja medicinske djelatnosti u sportu zbog primjene terapije deksametazonom  pri liječenju nogometaša Igora Čaglja.

Podsjećamo, Istrin doktor je prije utakmice Istre i Slavena, igraču Puljana dao "koktel" protiv bolova, ali ne s namjerom da mu podari nadljudske ili nesportske perfomanse, niti je to napravljeno tajno ili skriveno: Nije bilo namjere izbjegavanja davanje zahtjeva za terapijskim izuzećem, 

Liječnički tim Istre 1961, kojeg vodi doktor Vujović bio je uvjeren kako je za davanje te terapije bilo dovoljno prijaviti korištenje lijeka doping kontroli uz predočenje liječničkih nalaza, navodi Regional Express.

Navedeni se lijek izvan sporta koristi u kombinaciji s ostalim protuupalnim lijekovima, pa je teško shvatiti da je Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) tako drakonski kaznilo uglednog liječnika zbog proceduralne greške.

Malo je reći da je Vujović "ugledan" u Puli, jer ovaj doktor, inače zaposlen na Hitnoj pomoći, iznmno je omiljen u gradu i poznat kao visoko moralna osoba.

Koliko je požrtvovan, pokazao je u lipnju 2007., kada je iz opasnih valova podno Hotela Park spasio majku i dijete, te je za taj pothvat dobio visoko priznanje Grada Pule.

Pulski simpatizeri sporta, sportaši, ali i "obični" građani, izražavaju punu podršku doktoru Vujoviću i vjeruju kako ova odluka nije konačna i da će se uvažiti svi aspekti ove proceduralne greške, koja je mogla biti sankcionirana i novčanom kaznom.

Pročitajte više