Rangersi jure prema prvoj ligi i Old Firmu: "Još 12 mjeseci i vraćamo se!"

Foto: Glasgow Rangers

SJEĆATE li se Glasgow Rangersa? Nekad ugledan europski klub i veliki rival danas usamljenog Celtica osvojio je novi naslov prvaka - treće lige, ili u originalu League 1.

Slavni Rangersi u čijem su dresu zabijali Dado Pršo i Nikica Jelavić izbačeni su prije dvije godine u najniži rang škotskog nogometa zbog velikih financijskih problema. Navijači i dio domaćih igrača ostao je uz klub koji je lani s lakoćom izborio ulazak u viši rang. Ove sezone to im je uspjelo već osam kola prije kraja sezone.

U srijedu su sa 3:0 porazili Airdireonians na svom Ibroxu uz hat-trick Leeja McCullocha u prvom poluvremenu. Dva gola zabio je iz penala.


 
Sljedeće sezone Rangersi će imati priliku osvojiti treći uzastopni naslov u višem rangu, a već u jesen 2015. možemo se veseliti prvom pravom "Old Firmu". Naravno, ako sve prođe prema željama plavog dijela Glasgowa. Misija je povjerena treneru Alyju McCoistu.

"Našem klubu jako nedostaje prva liga i sve što ide uz nju. Nadamo se da ćemo za još 12 mjeseci biti tamo. To bi nas podiglo", rekao je McCoist tijekom skromne, ali itekako vesele proslave novog trofeja za klupske vitrine.

"Neće nam biti lako sljedeće godine. Konkurencija će biti puno teža, a kvaliteta nogometa veća. Bit ćemo dobri, igrali smo već s nekim momčadima iz druge lige pa znamo što nas čeka", dodao je. Također, najavio je razgovore s čelnicima kluba oko pojačanja. Rangresi se vraćaju!
 

Pročitajte više