Ratko Rudić zbog seks skandala uoči Hrvatske ostao bez golmana

Foto: CBDA 

BRAZILSKA vaterpolo reprezentacija potresena je nakon što je Kazanj morao napustiti njihov drugi vratar Thyê Mattos. Za 27-godišnjakom su kanadske vlasti raspisale uhidbeni nalog zbog sumnje da je seksualno iskoristio 22-godišnjakinju u Torontu, gdje je prije dva tjedna nastupio na Panameričkim igrama. Navodno je Mattos djevojku napastovao dok je spavala. Kanađani tvrde da se incident dogodio nakon finale večeri i utakmice SAD-a i Brazila.

Dan nakon što je Mattos napustio Kanadu, pokrenut je njegov progon. Mattos je, piše brazilski O Globo, potresen napustio reprezentaciju Brazila koja bez njega nastavlja borbu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U Rio de Janeiru vratar vodi pravnu bitku, a odvjetnik brazilskog saveza vodenih sportova Marcelo Franklin koji mu u tome pomaže, tvrdi da su Kanađani pokrenuli neviđenu hajku, bez mogućnosti da Mattos iznese svoju obranu. Također tvrde da još nisu dobili nikakav poziv za svjedočenje te upomoć pozivaju brazilsko veleposlanstvo u Kanadi. Brazil i Kanada nemaju sporazum o izručenju. 

Mattosa su optužbe uzdrmale do te mjere da je morao primiti i liječniku pomoć. Napustio je reprezentaciju, a izbornik Brazila Ratko Rudić ostao je na jednom vrataru. U srijedu Brazil igra protiv Hrvatske. Posljednji međusobni susret Rudića i Tucka na Svjetskom kupu u Bergamu završio je jednim od najtežih poraza hrvatske reprezentacije, 17:10.

Hrvatska je u prvoj utakmici na SP-u lako svladala Kanadu, dok je Brazil uzdrman seks skandalom remizirao s Kinom. Utakmica Hrvatske i Brazila igra se od 20:30. 

Pročitajte više