Razočarani milijarder rasprodaje zvijezde: Trojac iz Anžija odlazi u Dinamo, Napoli želi Eto`a

Foto: Guliver Image/Getty Images

RUSKI nogomet potresla je vijest o iznenadnom raspadu mega-momčadi Anžija iz Mahačkale. Klub, koji se upravo senzacionalnim transferima posljednjih godina nametnuo europskoj sceni, počeo je prodavati najvažnije igrače.

Vlasnik Anžija Sulejman Kerimov, čije bogatstvo iznosi oko 7 milijardi dolara, odlučio je smanjiti budžet kluba sa 150 na 40 milijuna eura, prodati najskuplje igrače te se posvetiti proizvodnji igrača iz vlastitog pogona.

Očekuje se odlazak mnogih igrača, a klub je već otpustio nizozemskog trenera Renea Meulensteena koji u 16 dana na klupi nije upisao niti jednu pobjedu.

Na treningu u srijedu nisu se pojavila ranije navedena tri igrača koja odlaze u Dinamo Moskvu, kao ni Eto`o niti Bussufa Mubarak.

Iz Mahačkale stižu vijesti kako je već prodan niz zvijezdi među kojima je i trojac Denisov, Žirkov i Kokorin, kojeg je već osigurao moskovski Dinamo.

Samuel Eto`o, koji je transferom iz Intera u Anži 2011. postao najplaćeniji nogometaš svijeta, na pragu je povratka u Italiju. Za njegove usluge zainteresiran je Rafael Benitez koji bi njime rado pokrio rupu u napadu nastalu prodajom Edinsona Cavanija. Banitez i Eto`o surađivali su i u Interu, ali pitanje je hoće li Talijani biti voljni platiti oko 20 milijuna eura, koliko Rusi cijene 32-godišnjeg Kamerunca.

Eto`a je Anži platio 28 milijuna eura, a a njegov rekord kasnije je srušio Brazilac Willian čiji je transfer iz Šahtara vrijedio 35 milijuna. Kerimov je na pojačanja ukupno potrošio oko 150 milijuna eura.

Ove sezone Anži nije izborio plasman u Ligu prvaka, ali će se natjecati u skupini Europa lige.

Pročitajte više