Real kiksao na startu, Benitez odmah u vatru gurnuo Kovačića

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL MADRID novo izdanje Primere otvorio je remijem u Gijonu.

Modrić od početka, Kovačić od 72. minute

U konačnih 0:0 sudjelovala su dva hrvatska reprezentativca, Luka Modrić odigrao je cijeli susret, a Mateo Kovačić ušao je u 72. minuti umjesto Isca i tako debitirao za novi klub. Alen Halilović, pak, nije bio u kadru domaćina za ovaj okršaj.

Kraljevski klu' je pod vodstvom novog trenera Rafaela Beniteza dominirao svih 90 minuta, nizao je prilike, no nije uspio svladati Pichua Cuellara. 
 
Modrić razigran, Cuellar zaključao vrata Sportinga
 
U početku je u izgledne situacije Modrić poslao Balea i Isca, kasnije je uglavnom prijetio Ronaldo, često iz situacija koje si je sam iskreirao. Najbliže pogotku bio je u 83. minuti, kad mu je snažan udarac ispod grede skinuo Cuellar.
 
Krajem susreta, u 85. minuti, vrlo blizu pogotka bio je i Modrić. Njegov udarac s vrha kaznenog prostora otišao je vrlo blizu vrata, no s vanjske strane vratnice.
 
Treba spomenuti da nisu niti domaćini bili bezopasni, prijetili su u par navrata, ponajviše nakon ubačaja sa strane, a u 36. minuti Sanabria je glavom poslao loptu u okvir gola, a onda se odbila na liniju i vratila u polje. Smatrali su igrači Sportinga da je lopta prešla crtu u toj situaciji, ali nisu bili u pravu.
 
Kovačić se nije nametnuo u zadnjih 20-ak minuta
 
I gosti su se u par navrata bunili i na neke sudačke odluke, a možda su i bili u pravu kad su tražili kazneni udarac na Ronaldu u drugom dijelu.
 
Mateo Kovačić, pak, od ulaska nije pokazao predstavu vrijednu posebne pohvale, a zaigrao je zajedno s Kroosom i Modrićem u veznoj liniji, iza trojice ofenzivaca u trenucima kad se pokušavao slomiti bunker domaćina.
 
U sljedećem kolu Real posljednje subote u kolovozu na Santiago Bernabeuu dočekuje Betis.

 

 

Pročitajte više