Realu slomljena kičma, liječnici potvrdili: Kraj sezone za Modrića

Foto: Marca, As, Getty Images / Guliver image

LUKI MODRIĆU zbog teže ozljede kolateralnog ligamenta desnog koljena propao je ostatak sezone. Oporavak će trajati i do šest tjedana, dovoljno da Real ostane bez ključnog čovjeka u najvažnijem dijelu godine. Modrić se ozlijedio u duelu protiv Malage, čuo je kvrcanje u koljenu i prognoza je u startu bila loša. Jutros je stigla potvrda. Supruga Vanja dovela je Luku na pregled u kliniku La Moraleja, a magnetskom rezonancom utvrđena je ozljeda drugog stupnja. Dijagnozu je potvrdio i liječnik hrvatske reprezentacije Boris Nemec.

Uzvrat madridskog derbija u Ligi prvaka je za četiri dana, a Carla Ancelottija napali su ozbiljni problemi.

Real pogođen gdje najviše boli 

S ozljedama Balea i Modrića Realu je napuknuta kičma uoči jedne od presudnih utakmica sezone. Iz prvog susreta donijeli su na Bernabeu rezultat 0:0 i čeka ih paklena borba protiv Diega Simeonea. 

"Real je pogođen tamo gdje ga najviše boli. Ozljede Balea i Modrića uzdrmat će momčad", navode novinari u jutrošnjem izdanju pod naslovom "Polomljeni".

 

Gareth Bale ozlijedio se drugi put ove sezone, već na samom startu jučerašnje utakmice s Malagom. U pitanju je mišić lista lijeve noge i Velšanin će sigurno izbivati naredne utakmice. Ancelotti je u vrlo nezgodnoj situaciji, obzirom da Benzema ima problema s koljenom pa će od udarnog trojca Ronaldo biti jedini u potpunosti spreman!

Bale i Benzema zabili su ove sezone zajedno 39 pogodaka.

"No, puno više zabrinjava ozljeda Modrića", svjesni su u Realu, jer su bez hrvatskog reprezentativca već odigrali 25 utakmica ove sezone. 

Statistika je potvrdila koliko im je nedostajao: izgubili su ritam i veliki broj opasnih dodavanja. Ancelotti je izgubio mnogo živaca jer se Modrićev oporavak otegnuo. Skrpali su ga za El Clasico, utakmicu najvećeg mogućeg intenziteta. Strahovali su da bi mogao obnoviti ozljedu, no Luka je nakon svega mjesec dana zaradio posve novu. Do kraja prvenstva 24. svibnja neće se oporaviti. Mogao bi eventualno zaigrati u finalu Lige prvaka 6. lipnja, no do Berlina je još dalek i težak put. 

Zabrinut i Niko Kovač 

"Nema sumnje, Ancelottijev najveći problem već protiv Atletica u četvrtfinalu bit će zamjena za ključnog čovjeka u momčadi", ističu Španjolci u svojim izveštajima. 

Za Hrvatsku je važnije pitanje u kakvom će stanju Luka dočekati nastavak kvalifikacija za Euro i susret s Italijom 12. lipnja.

Pročitajte više