Remi hrvatskog i ukrajinskog prvaka: Dinamo poveo Srninim autogolom, Luiz Adriano izjednačio

DINAMO je u Španjolskoj odigrao posljednju pripremnu utakmicu za nastavak prvenstva. Sa Šahtarom je remizirao 1:1.

Hrvatski prvak sjajno je otvorio utakmicu i protiv moćnog suparnika poveo već u osmoj minuti kada je kapetan Šahtara Srna loše reagirao na ubačaj s desne strane i poslao loptu iza leđa svog vratara.

Fernandes "asistirao" za izjednačenje

Dinamo je nastavio s boljom igrom, a dobre prilike propustili su Machado i Ćorić, te se Šahtar za promašaje osvetio u 25. minuti pogotkom najboljeg strijelca Lige prvaka Luiza Adriana. Brazilcu je za pogodak "asistirao" Dinamov Čileanac Junior Fernandes.

Nakon izjednačujućeg gola do kraja susreta se igralo loše i jako grubo. Rezultat se nije mijenjao, a najbolju priliku propustio je Henriquez koji je nakon proigravanja Machada loše reagirao.

Mamić isključen

Dodajmo i da je Zoran Mamić isključen zbog verbalnog napada na suca nakon što je Costa bez lopte udario Ćorića, a stvar je smirio trener Šahtara Mircea Lucescu, koji je zagrlio Mamića i s njim otišao na tribine uz odobravanje publike.

Sastav Dinama: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Matel - Ademi, Machado, Ćorić - Pjaca, Fernandes, Henriquez. Priliku su još dobili: Vukojević, Cekici, Hodžić, Gojak, Fiolić i Goncalo.

Pročitajte više