Repeša: Priča je previše dobra da bi ovdje stala!

Foto: Cropix / A. Fevzer

JEDAN je od najiskusnijih trenera koje imamo, ali i Jasmin Repeša sazrijevao je s ovom generacijom. Od luzera do lica s postera svih sutrašnjih novina. Hrvatska ima izbornika koji je njezin najspremniji igrač. U osam utakmica imao je pravo rješenje.

Hrvatska se košarka nakon 18 godina bori za medalju. To je velika vijest. Oni koji su bili u dvorani u Stožicama, dugo će se sjećati. 

"Zaista veličanstveno. Naglasio bih dvije stvari; presretan sam spojem nacije i košarkaške reprezentacije. To je najveći dobitak za košarku i najveća stvar svega ovoga. Dečki su to zaslužili, posebno oni novi koji dolaze, zbog moramo biti na velikim turnirima. Druga stvar, priča je previše dobra da bi završila ovdje. Eto, to imam za reći"

"U još boljem ambijentu, pred našim navijačima, idemo završiti ljeto kako smo htjeli", dodao je Repeša.

Kapetan Roko Ukić gotovo da je odustao. Uoči prvenstva, rekao je "ma neka me kritiziraju, samo da konačno nešto napravimo". I dočekao je svoju šansu.

"Ja sam ovdje samo zahvaljujući volji svojih suigrača, oni su me napokon uveli u polufinale nakon četiri neuspjeha. Hvala im, kao i stručnom stožeru, odigrali smo dobru utakmicu. Bili smo bolji, rano smo prelomili i držali razliku. Nismo se ni potrošili. Sutra je ono najvažnije"

"Grešaka je bilo, ali i na njih smo već naviknuli. Bitno je da nismo kompromitirali pobjedu", dodao je.

Repeša je prezentirao još jedno oružje, presing. Ukić i Draper odradili su svoj dio.

"Odvojili smo se dok smo nas dvojica bili u igri. Dobro je ispalo s presingom", kaže Ukić.

"Iznenadili smo ih, nisu se snašli. Jedno vrijeme curili smo u obrani, pa onda dva na dva, prolazili su nam, ali završili smo poluvrijeme uz plus 16. To je u redu, zapravo sjajno. Šteta što smo se opustili, znali smo da oni igraju NBA košarku, da samo 10 sekundi traje njihov napad. Sporo smo se vraćali, nismo dovoljno pričali i stigli su nas, ali pobjeda nije dolazila u pitanje", analizira Repeša.

Kruno Simon zabio je 23 koša. Jučer zbog ozljede nije ni trenirao.

"Za svaku pohvalu. Njegova želja i volja... Ma užitak je biti i graditi s ovim dečkima. Sreća da svi imaju dobre ugovore, potražnja je velika, ne bi se mogli braniti ovih dana da je drugačije. Jako smo sretni zbog ekipe i nacije"

Damir Markota u prolazu je samo dobacio: "Deset godina smo čekali, ´ajmo sada uživati"

Pročitajte više