Repeša novi trener Unicaje!

EDUARDO GARCIA, predsjednik španjolskog košarkaškog prvoligaša Unicaje, potvrdio je na konferenciji za novinare da će trener momčadi iz Malage od sljedeće sezone biti Jasmin Repeša, dosadašnji trene Cibone i izbornik hrvatske reprezentacije.

> Repeša Ciboni donio naslov prvaka: Pogledajte što je prvo rekao nakon pobjede!

Sinoć je Repeša s Cibonom podigao trofej prvaka Hrvatske nakon što su u četvtoj utakmici finala pobijedili Cedevitu. Trener Vukova nije želio odmah govoriti o novom odredištu iako ga je najavio rekavši: "Bliže sam odlasku nego ostanku".

Repeša će Unicaju preuzeti nakon kvalifikacijskih mečeva za Eurobasket u Sloveniji koje se igraju ovog ljeta. Hrvatska reprezentacija ostat će bez izbornika jer pravila španjolskog prvenstva nalažu da trener ne smije istovremeno biti i izbornik nacionalne momčadi. Repeša će potpisati jednogodišnji ugovor s klubom iz Malage, uz opciju produljenja suradnje na dodatnu sezonu.

Unicaja, za koju igraju i dvojica hrvatskih košarkaša, Luka Žorić i Hrvoje Perić, završila je ovu sezonu na devetom mjestu u španjolskoj ligi i nije se plasirala u doigravanje.

Pročitajte više