Ricco: Zelgovi udarci su profijukali par milimetara pored moje brade

Foto: Ivana Kaurloto / Fight Channel

"MORAM priznati da sam se malo uplašio Zelgovog pristupa posljednjih dana. Nastupio je kao 'bully' i nije mi bilo svejedno. Gledao sam njegove borbe i znao sam da se radi o opakom udaraču. Osjetio sam to već u prvoj rundi kada su njegovi udarci doslovce profijukali nekoliko milimetara od moje brade. Iznenadio me i kada smo pali na parter jer me dobro uhvatio u 'shoulder lock'. Uspio sam se izvući iz toga i sljedeće što se dogodilo je da sam se našao u poziciji za armbar", poručio je nakon meča i pobjede protiv Zelga Galešića bivši UFC-ov prvak Ricco Rodriguez.

"Suave" je bio vrlo zadovoljan svime što je doživio u Zagrebu proteklih dana. FFC08 je opisao kao vrhunski borilački event.

"Morate znati da je ovo jedna od najboljih promocija na svijetu. Borci nigdje ne dobivaju ovakav tretman. Organizatori su vrlo profesionalni, tretiraju nas na pravi način i to morate znati cijeniti. Bio sam posebno motiviran za ovaj meč jer sam imao dva poraza u nizu. Neki promotori bi mi već dali otkaz, no Orsat mi je dao novu priliku. Na tome sam mu jako zahvalan", objašnjava Amerikanac.

Ovo je Riccu bio prvi nastup do 95 kilograma i kaže da veliki "cut" nije bio lagan.

"Bilo je jako teško, no ja sam profesionalac i skinuo sam kile. Nisam se htio osramotiti."

Budućnost?

"Ja sam karijeru započeo u Prideu, a FFC ima upravo takvu karizumu. Volio bih da gospodin Zovko organizira nekakav Grand Prix na kojem bi bilo 8 ili 16 boraca, a mi bi se borili za titulu. Imam već dosta godina i volio bih završiti karijeru u FFC-u. Nemam ništa protiv revanša pa sam spreman i Zelgu dati novu priliku, zaključio je "Suave".

Rodriguezu je ovo bila 52 pobjeda u profesionalnoj karijeri čime se može pohvaliti tek malen broj boraca. Čak 22 protivnika završio je prisiljavanjem na predaju nekom polugom ili gušenjem. Impresivno...

Pročitajte više