Rijeka i dalje u igri za proljeće u Europi: Standard pao na Kantridi!

Foto: Hina, Fotomontaža/Index

RIJEKA je stigla do druge pobjede u Europa ligi! Momčad Matjaža Keka pobijedila je Standard s 2:0, a golove su postigli Moises i Andrej Kramarić.


Veliko slavlje na Kantridi bilo bi upotpunjeno da je Sevilla uzela bodove na gostovanju u Rotterdamu, ali Feyenoord je pobjedom 2:0 dodatno zakomplicirao situaciju u skupini G. Rijeci sada za plasman u drugi krug natjecanja treba pobjeda u posljednjem kolu na gostovanju kod Seville. S druge strane, aktualni prvaci Europa lige ne smiju izgubiti ako žele proći dalje.

Moises potvrdio sjajnu formu, Kramarić ponovno zabio u Europi

Rijeka je u prvih 45 minuta pokazala gostima iz Belgije zašto se za Kantridu kaže da je neosvojiva tvrđava. Kek je na travnjak poslao provjerenu ekipu s isturenim Kramarićem u napadu, dok je iza njega prijetio sve bolji Moises.

Upravo je spomenuti dvojac u uvodu utakmice napravio dar-mar u obrani Standarda. Kramarić se sjajnom fintom riješio svog čuvara i proigrao Moisesa, ali Brazilac nije bio precizan. Ta je akcija najavila dominaciju Rijeke koja je trajala sve do kraja prvog poluvremena. Rijeka je igrala od noge do noge, u potpunosti je sakrila loptu protivničkoj ekipi, a posebno valja izdvojiti Anasa Sharbinija koji je svojim potezima izluđivao belgijske igrače.

Veliku šansu imala je Rijeka u 21. minuti kada je Kramarić majstorski primirio jedan ubačaj s lijeve strane, poslao je loptu kroz noge svom čuvaru, ali njegov udarac s pet metara odbio se od stative. Ipak, Standard je kapitulirao četiri minute kasnije. Jajalo je ubacio iz kornera na prvu stativu, a tamo je najviši u skoku bio Moises koji je doveo Rijeku u vodstvo.


Moisesov gol dodatno je ohrabrio domaći sastav koji je pojačao pritisak na goste iz Belgije, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u 34. minuti. Stoper Standarda Dino Arslanagić srušio je Andreja Kramarića u svom kaznenom prostoru, a najbolji strijelac HNL-a bio je precizan s bijele točke.

Drugo poluvrijeme za zaborav

Iako je Standard ušao u drugi dio utakmice s igračem manje, Rijeka je gostima prepustila inicijativu na sredini terena. Kekova ekipa nije izgledala toliko opasno kao u prvom poluvremenu, a Standard je sve više vremena provodio pred vratima Vargića. Tako su u 50. minuti gosti zatresli mrežu Rijeke, ali pogodak nije bio priznat zbog zaleđa Viniciusa Arauja. U 79. minuti Vargić je efektno obranio M'Pokuu koji je iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca snažno opalio u gornji lijevi kut vrata Rijeke.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja. Valja tek da se Armada sjetila HNS-a te je vodstvo hrvatskog nogometa počastila skandiranjem "HNS pederi nogomet ste sjebali".

Feyenoord se, dakle, plasirao u drugi krug, dok će se za drugo mjesto boriti Sevilla i Rijeka. Standard se ovim porazom definitivno oprostio od Europa lige. Rijeka iduću utakmicu, onu na Sanchez Pizjuanu igra 11. prosinca.

 Sastavi:

 
 
 

Standings provided by

Pročitajte više