Rijeka iz 19 udaraca primila 11 golova! Balaj: Ovo u karijeri još nisam vidio

Foto: HNK Rijeka 

RAZOČARANI su jučer trenirali igrači Rijeke nakon povratka iz Zagreba. Matjaž Kek smijenio je gotovo kompletan stručni stožer. Pokušat će probuditi i očeličiti momčad nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. 11 pogodaka primili su u pet utakmica i još nikoga nisu pobijedili. Taj skor nitko ne može objasniti, ali svima je jasno da Rijeka nešto treba mijenjati. 

"Zabijali smo golove u posljednja tri susreta. Čak smo i u Aberdeenu postigli dva. No, u obrani kao da smo se zaista zamjerili sreći. Primamo previše golova. Tu ne mislim kriviti samo našu obranu, jer je kriva cijela momčad. I kad postižemo pogotke, za to je zaslužna cijela momčad, pa tako i kad primamo - svi smo krivi. Svi napadamo, svi se branimo", objašnjava dvostruki strijelac iz Kranjčevićeve.

Albanski ofenzivac dao je koliko je mogao, ali zapinjalo je ispred Sluge.

"To je očito naša slaba strana u posljednje vrijeme. Možda čak nije problem u samoj obrambenoj formaciji, nego više u nešto manjoj agresivnosti koju pokazujemo u obrani. No riješit ćemo i to. Puno pričamo o tome i među sobom i sa trenerima. To ćemo morati popraviti u sljedećim susretima. Mi smo i Zagrebu išli na pobjedu, i htjeli smo otvoriti novo poglavlje te da dođemo ponovno u pravi ritam, koji smo imali prije", nastavlja Balaj…

Rijeku zaista prate tmurne brojke. U prvih pet utakmica u sezoni, protivnicima je dozvoljeno samo 19 udaraca u okvir gola. No od toga je čak 11 puta Rijeka gol i primila.

"Kao što smo i prije zajedno došli do uspjeha, tako ćemo zajedno naći i izlaz i iz ove situacije. Sad imam osjećaj da ćemo još više raditi, svaki trening, svaki dan ići 100 posto i to apsolutno svi. Nevjerojatno, imamo osjećaj da svaki put kad protivnici dođu blizu našeg gola, a nije baš da su često tamo, primimo gol. Vjerujte mi, tako nešto nisam vidio u svojoj karijeri. Ok, može se dogoditi u jednom susretu, ali u tri, četiri u nizu…Čak je recimo Abredeen pogodio iz kornera, što ne možemo nazvati nekom velikom prigodom", kaže Balaj za službeni klupski web. 

U pet utakmica sedam puta gađali stativu 

S druge strane i u napadu je statistika Rijeke vrlo čudna. Izuzev postignutih golova, Rijeka je u 5 utakmica čak 7 puta pogodila okvir gola. Protiv Zagreba jednom Leovac (kod 1:1) i jednom Sharbini (kod 2:2)…

"Igramo mi dobar nogomet, barem što se napada tiče. Kombiniramo, stvaramo, brzi smo, imamo kontrolu lopte…još samo da malo popravimo koncentraciju u trenutku kad izgubimo loptu. Ali to je nogomet, svatko kad - tad proživljava slične situacije. I to treba istrpjeti. Jer u Rijeci smo naviknuli na pobjede u posljednje dvije godine i naravno da je svima teško kad se ne pobjedi tri puta zaredom. Još kako smo ispali iz Europe tako rano, stvorili smo sami sebi dodatni pritisak i malo izgubili prijašnje samopouzdanje. Ali kako smo prije zajedno došli do uspjeha, tako ćemo zajedno naći i izlaz i iz ove situacije. Sad imam osjećaj da ćemo još više raditi, svaki trening, svaki dan ići 100 posto i to apsolutno svi. Samo moramo gledati naprijed"

Sljedeću utakmicu Rijeka bi trebala igrati na novom stadionu na Rujevci.

"Siguran sam da će nas navijači gurati naprijed. I u Zagrebu je bilo puno naših navijača. Za svih nas, za navijače i za sve koji vole ovaj klub, mi moramo dati više. I dat ćemo…"
 

 

Pročitajte više