Rijeka ne zna ništa o rasizmu, Pellegrini podržao Vieiru: "Postupio je ispravno, nemoguće je tako igrati"

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANCUZ Patrick Vieira povukao je mladu momčad Manchester Cityja s terena u Novigradu nakon što je njegov igrač Seko Fofana navodno bio vrijeđan na rasnoj osnovi. Taj potez Vieire prokomentirao je Manuel Pellegrini, trener prve momčad Građana, i uputio punu podršku Francuzu.

>Manchester City optužio Riječane za rasizam i povukao igrače s terena

"Procijenio je situaciju i postupio ispravno. Nemoguće je nastaviti igrati kad se dogodi nešto poput toga", poručio je Pellegrini svom kolegi iz omladinskog pogona, koji je rekao da je poslije incidenta Fofana bio duboko uznemiren.
 
U21 momčad Manchester Cityja se trenutno nalazi na desetodnevnim pripremama za novu sezonu u Novigradu, a nakon ovog događaja traže istragu o onome što se dogodilo za vrijeme susreta.
 
"Predstavnici kluba u Hrvatskoj i Manchesteru će nastaviti surađivati sa službenicima, organizatorom utakmice i Hrvatskim nogometnim savezom da istraže ovaj slučaj", spomenuli su u priopćenju.
 
Inače, gotovo svi engleski mediji popratili su ovaj događaj i izrazili podršku Vieiri, dok su iz Rijeke poručili da im nije jasno o čemu je točno riječ. "Koji su razlozi tome znani su samo njemu", komentar je na potez francuskog trenera.

Pročitajte više