Rijeka propustila preuzeti prvo mjesto: Split u uzbudljivoj utakmici prekinuo niz poraza

Foto: Srdjan Vrancic, Davor Zunic/Cropix

RIJEKA nije uspjela svladati Split u šestom kolu HNL-a. Susret na Kantridi je završio bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Navijači u Rijeci su u glavnoj ulozi gledali suca Zebeca, koji je uništio utakmicu pogrešnim odlukama. Iako je domaća momčad bolje otvorila utakmicu i zaprijetila dva puta preko Zlomislića, Split je poveo.

Riječki vratar Vargić je 15. minuti u skoku oborio Bilića dok je lopta bila u zraku u kaznenom prostoru, a sudac Zebec je prestrogo pokazao na bijelu točku. Bilić je sam uzeo loptu i svladao Vargića.

 

Matjaž Kek, trener Rijeke, u tim trenucima je isključen zbog burnog prigovora na suđenje. U 29. minuti Rijeka je izjednačila. Zlomislić je ubacio s desne strane, a Benko u padu iz voleja postigao šesti gol u ovoj sezoni. Gostujući vratar Zagorac je bio blizu da obrani njegov udarac, ali je lopta ipak prešla gol-crtu. Nekoliko minuta kasnije je Benko propustio veliku priliku za potpuni preokret. Izašao je sam ispred Zagorca, razmišljao 3-4 sekunde, pa pucao točno u gostujućeg vratara. Pred kraj prvog dijela sudac Zebec je mogao isključiti Leškovića zbog brutalnog starta nakon kojeg Roce nije mogao nastaviti igru, ali to nije učinio.

Križanac u povratku na travnjak pocrvenio

Drugo poluvrijeme uraganskim napadima je otvorila Rijeka, a najveću priliku propustio je Lešković koji je loše reagirao nakon ubačaja Kvržića. Nakon što su preživjeli 15-ak minuta opsade, Splićani su krenuli u napad. Najprije je Glavina loše pucao glavom, a zatim i Rebić čiji je šut sa 16 metara otišao iznad gola.

Do kraja susreta Split je ostao s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio povratnik u momčad Križanac, ali je ipak imao priliku da stigne do pobjede. U 94. minuti Rebić je fantastično prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, ali Vojnović nije uspio ubaciti loptu u gol.

Rijeka je remijem ostala na drugom mjestu s dva boda manje od vodećeg Dinama, a Split je prekinuo niz od tri poraza. U sljedećem kolu Split dočekuje Osijek, a Rijeka gostuje Dragovoljcu. Prije toga, spektakl na Kantridi u četvrtak kada u play-offu Lige Europe gostuje njemački Stuttgart.

Pročitajte više