Rijeka s desetoricom pokorila Budimpeštu i izborila put na Farske otoke

Foto: Index; Hina

RIJEKA je sa ukupnih 3:1 izbacila Ferencvaroš i prošla u 3. kolo kvalifikacija za Europa ligu. U sljedećem kolu će igrati protiv Vikingura s Farskih otoka, koji je izbacio norveški Trömso.

 Tamo gdje su stali na Kantridi nakon 90 minuta i pobjede 1:0, nastavili su Riječani na teškom i neugodnom gostovanju u Mađarskoj na koje ih je pratio i velik broj navijača.

Počelo je lagano, uz nešto bolju igru Rijeke, a u 15. minuti Brezovec je najavio veliku večer pogodivši iz kornera bližu stativu.

Ivan Krstanović odlučio je prvi dvoboj iz penala u posljednjim trenucima, a u uzvratu je na isti način doveo goste u vodstvo. U 20. minuti Jugović je pao u šesnaestercu, ali sudac je pokazao na bijelu točku par sekundi kasnije zbog igranja rukom Mateosa. Krle je s bijele točke lako pogodio mrežu za 0:1.

 

Matjaž Kek je odahnuo, velik posao već je bio napravljen i trebalo je samo izdržati neuvjerljive napade Mađara. Ubrzo je postalo jasno da Rijeka može i puno više. U 27. minuti Karamarić je sjajno pucao pod gredu sa 16 metara, ali domaći golman uspio je obraniti. Pet minuta kasnije Brezovec je silovitim i nepreciznim udarcem pokušao iz daljine, a još pet minuta kasnije već je bilo 0:2. U 37. je udarac iz kornera Samardžić glavom pospremio u mrežu.

 
Pred odmor su Mađari postali opasniji, Somalia je pucao glavom malo pored gola, a na isteku 45. Vargić je spriječio pogodak sjajnom reakcijom nakon udarca Ugraija glavom sa desetak metara.

U nastavku je Rijeka, očekivano, usporila, ali i dalje bila opasna ponajviše zahvaljujući Sharbiniju koji je dirigirao igrom u sredini i slao suigrače u prilike. U 50. je sjajno asistirao Krstanoviću koji je loše pucao sa pet metara pored gola. U sljedeće četiri minute uspio je zaraditi dva žuta kartona i isključen je, gosti su ostali s desetoricom.

U 66. Leovac je skrivio jedanaesterac u kaznenom prostoru Rijeke, a Ugrai zabio za smanjenje na 1:2. Isti je igrač pokušao iznuditi i drugi penal dvije minute kasnije, no završio je s opomenom. Talijanski sudac podijelio je čak 11 žutih u utakmici s 40 prekršaja.

U 70. minuti Sharbini je pokrenuo akciju, a Jugović sa 16 metara dobro pucao po sredini, no u vratara. Do kraja se više vremena igralo pred golom Rijeke, ali rezultat se nije mijenjao.
 


FERENCVAROŠ - RIJEKA 1:2
 

 

 

Pročitajte više