Robben: U čitavoj svojoj karijeri nisam igrao u jačoj ekipi nego što je današnji Bayern

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIZOZEMSKI reprezentativac i po mišljenju mnogih, najbolji igrač netom završenog Mundijala u Brazilu, Arjen Robben, inače bivši član Groningena, PSV-a, Chelsea, Reala, već dugi niz godina uspješno igra u ponosu Bavarske, Bayernu.

S Bayernom se autoritativno prošetao kroz Ligu prvaka 2013. (u dvije utakmice polufinala Bayern je pregazio Barcelonu s čak 7:0), osvojio Bundesligu i domaći Kup, no sjajni Nizozemac smatra da je ovaj sadašnji Bayern najbolja momčad u kojoj je ikada igrao.

''U čitavoj svojoj karijeri nisam igrao u jačoj ekipi nego što je današnji Bayern. U Bayernu sam od 2009. i pred mojim očima ovaj klub samo raste i raste, a postat će još i bolji. Ove sezone su nas napustili Mario Mandžukić i Toni Kroos, ali imamo kvalitetne zamjene za njih. Prednost u odnosi na lani je da smo se priviknuli na sustav igre kojeg njeguje Guardiola i uvjeren sam da ćemo imati sezonu iz snova'', rekao je Robben za Kicker.

Kao presudni detalj u svojoj karijeri Robben je istaknuo gol kojeg je zabio u finalu Lige prvaka 2013 protiv Borussije:

''Nakon tog gola sve se promijenilo. Postao sam mnogo opušteniji i to je bilo veliko olakšanje za mene. Tu titulu sam žarko želio i sav pritisak je nestao nakon toga. Trener Guardiola mi je puno pomogao''.

Robben je s Bayernom osvojio tri titule njemačkog prvaka, dva Kupa, Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 81 utakmicu i zabio je 26 golova i bio je vođa ekipe koja je na dva posljednja Mundijala osvojila drugo i treće mjesto.

 

 

 

Pročitajte više