Rodgers: Žao mi je Lovrena, samopouzdano i s veseljem je preuzeo odgovornost

Foto: Getty Images / Guliver image 

PROMAŠENI jedanaesterac Dejana Lovrena koštao je Liverpool dijela povijesti, ali i europskih uzbuđenja za ovu sezonu. Menadžer Brendan Rodgers nakon poraza od Bešiktaša u Istanbulu stao je u zaštitu svojih igrača, posebnice Lovrena.

"Žao mi je Dejana, jer je sve do tog trenutka igrao vrlo dobro. Međutim, netko mora promašiti, a ovaj put to je bio on, odnosno mi", rekao je Rodgers.

Tek što je malo odahnuo od kritika, Lovren je opet glavna tema otočkih medija i vjerne vojske navijača Liverpoola. Svojom izvedbom u petoj seriji jedanaesteraca mnogima je razbudio maštu, a glavno je pitanje čijom je odlukom baš on namjestio loptu na točku u krucijalnim momentima.

"Dejan je s veseljem preuzeo tu odgovornost i zaista mi je žao što je tako završilo. Igrači koji pucaju petu seriju uvijek su oni koji imaju dovoljno samopouzdanja. Četvorka prije njega ove sezone već je pucala penale i samopouzdanja im nije nedostajalo", objasnio je Rodgers.

"Razočarani smo što se utakmica ovako rasplela. Stvorili smo mnoge šanse u prvom dijelu i otežali situaciju domaćinu. Branili smo se jako dobro, sveli ih na svega nekoliko pokušaja, ali koštao nas je moment nepažnje. Zabili su nam jer smo se povukli u krilo našem golmanu. Ponosan sam na svoju momčad, atmosfera je bila sjajna. Uložili smo puno u ovu utakmicu i zato je razočaranje još veće"

Prvi put još od početka studenog prošle godine Rodgers je startao s Balotellijem, u napadačkom paru sa Sturridgeom.

"Nismo došli u Istanbul izgubiti utakmicu, došli smo po pobjedu i tako smo se postavili. Utakmica je bila jako dobra, a ispit težak za obje ekipe. Mi se sada moramo koncentrirati na prvenstvo gdje je stvari odvijaju u smjeru u kojem želimo. Imamo i natjecanje u Kupu, a cilj je da tu nešto konkretno i napravimo ove sezone", osvrnuo se Rodgers na utakmicu u kojoj je Bešiktaš ipak bio puno bolja i hrabrija momčad, posebno u drugom dijelu i produžecima, kada su pogodili i gredu.

Regularni dio završen je rezultatom 10 za Bešiktaš koji je poništio prednost Redsa s Anfielda i produžio utakmicu.

"Smatram da smo imali dobru situaciju sve do njihovog pogotka. Igrali smo u gostima i htjeli smo sačuvati čistu mrežu. Nedostajalo nam je odlučnosti da šanse pretvorimo u golove, ali to nije opravdanje"

Rodgers je Bešiktašu poželio sreću u osmini finala.

"Ovaj put Istanbul za nas nije bio mjesto sreće. Sve najbolje Bešiktašu i navijačima kluba", zaključio je menadžer Liverpoola kojem nakon ovog izlijetanja glavni cilj ostaje četvrto mjesto i direktan plasman U Ligu prvaka od kojeg ih trenutno dijele dva boda te Southampton i Manchester United.

Pročitajte više