Ronaldo: Ogorčen sam na sebe zbog promašaja

PORTUGALSKI izbornik Paulo Bento i u prvoj je utakmici na Euru odlično postavio taktiku - Portugalci su se dosta dugo držali protiv Nijemaca, ali nije upalilo jer je Gomez 17 minuta prije kraja odnio im željeni bod.

Bento: Trebali smo riješiti utakmicu ranije

Ove srijede, pak, Portugal je uzeo sva tri boda, i to kad se činilo da će opet u završnici ostati bez željenog rezultata. Naime, u 80. minuti je Nicklas Bendtner donio Danskoj izjednačenje 2:2 i činilo se da će završiti podjelom bodova. Ipak, u 87. je Silvestre Varela donio pobjedu momčadi Ruija Benta...

"Nakon što smo tako kasno primili pogodak kojim je Danska izjednačila, pokazali smo veliku snagu i karakter, što nas je odvelo do pobjede. No, trebali smo riješiti utakmicu ranije, imali smo dovoljno prilika", kazao je Bento, aludirajući na Cristiana Ronalda, koji je promašio dvije ogromne prilike.

Ronaldo: Imali smo sreće, ali zaslužili smo pobjedu

I sam Ronaldo je poslije dvoboja bio samokritičan: "Je, ogorčen sam na sebe. Bilo je nevjerojatno promašiti, pogotovo u drugom slučaju. Ne znam", tražio je riječi pred novinarima najbolji igrač Portugala.

"Ipak, na kraju je najbitnije da smo dobili. To je uvijek najbitnije, pa će se valjda moji promašaji lakše zaboraviti. Uostalom, zaslužili smo dobiti. Sve se vrti u krug. Protiv Njemačke nismo imali sreće, pa smo izgubili. Danas smo imali sreće i dobili", kazao je Ronaldo.

Olsen: Ponosan sam na drugo poluvrijeme

Unatoč porazu, danski izbornik Morten Olsen bio je zadovoljan prezentacijom svojih igrača:

"Nisam mislio do samoga kraja da ćemo ostati bez ičega. Mislim da nam je danas nedostajalo malo sreće. Zaslužili smo bod. Imali smo veći posjed lopte, trebali smo iskoristiti taj pritisak. No, ako sam bio ponosan poslije pobjede protiv Nizozemske, još sam ponosniji našim drugim poluvremenom protiv Portugala", zaključio je Olsen.

Pročitajte više