Ronaldo igra, Ancelotti skriva karte: "Puno mi se toga mota po glavi"

Foto: Guliver Image/Getty Images; Real Madrid
 
CARLO ANCELOTTI  i igrači sutra love povijesnu desetu titulu europskog prvaka za Real Madridu, mitsku "La Decimu". Dan uoči finala i kod Realovaca ima upitnika oko nastupa nekih igrača, prije svega vezano uz Benzemu i Pepe, dok Cristiano Ronaldo i Bale ne bi trebali biti dvojbeni.
 
"Započeli smo sezonu s ciljem ulaska u finale Lige prvaka, odnosno osvajanja La Decime i sad smo tu, zato je ovo posebno finale. Uoči susreta moj fokus će biti na taktici i na uputama igračima kako da odigraju utakmicu", poruka je talijanskog stratega uoči finala.
 
O situaciji s ozljedama u ekipi rekao je sljedeće: "Procijenit ćemo stanje na treningu, Cristiano je trenirao bez problema, no Pepe i Benzema su ovaj tjedan bez treninga, a konačnu odluku donijet ćemo sutra."
 
Sedmo finale Ancelottija: "Dosta mi toga prolazi kroz glavu"
 
"Ovo je moje sedmo finale i sretan sam što sam u njemu, osobno nemam više što tražiti od ovog natjecanja, no svi znamo koliko je Liga prvaka važna Real Madridu. Prvog dana u klubu sam rekao da ću učiniti sve što mogu da je osvojimo", nastavio je Ancelotti.
 
"Uoči susreta poput ovog dosta mi toga prolazi kroz glavu, a bitno je ostati miran, dobro trenirati i biti na vrhuncu mogućnost. Jasno se sjećam svoje konferencije za novinare prije finala 2007. godine, tada sam mislio 'Možda mi je ovo posljednja ovakva konferencija, bolje da uživam u njoj'", prisjetio se Ancelotti detalja iz prošlosti, a sutra lovi svoju petu Ligu prvaka, dvije je osvojio kao igrač, a dvije kao trener, sve s Milanom.
 
Ramos: Ne zanima me Costa
 
"Treba nam pravi pristup i prava motivacija, to može iznad svega drugog odlučiti ovaj susret", izjavio je Sergio Ramos, koji još ne zna s kim će sutra voditi najveći broj duela: "Ne brine me hoće li Diego Costa igrati, svejedno mi je tko igra za njih. Više me brine moji suigrači, Ronaldo i Benzema, koji su imali problema s ozljedama proteklih dana." 
 
"Igrao sam velika finala s Realom i Španjolskom i jasno mi je kako imamo privilegiju da usrećimo milijune ljudi, sve one koji su putovali tisuće kilometara želimo poslati doma sretne", dodao je Ramos.
 
"Naučili smo iz susreta u kojima smo podcijenili protivnike"
 
Pred novinare je izašao Iker Casillas i otkrio: "Proteklih dana nismo pričali o finalu, ali jasna je naša želja za pobjedom nakon svega što smo prošli od početka ove sezone Lige prvaka u Turskoj."
 
"Zaslužili smo biti ovdje, u prošlosti smo naučili mnogo toga iz utakmica u kojima smo podcijenili suparnike i to nam je pomoglo ove godine. Znamo jake strane Atletica, igru bez lopte i prekide, a svaki mali detalj može promijeniti ishod susreta poput ovih", zaključak je vratara Kraljeva.
 

 

Pročitajte više