Ronaldo okrunio nasljednika: Klose u Brazilu ruši moj golgeterski rekord na SP-ima!

Montaža: Index

NAJBOLJI strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, Ronaldo, smatra kako će Miroslav Klose na predstojećem SP-u srušiti njegov rekord.
 
Dvostruki svjetski prvak je vodeći s 15 golova, dok je 35-godišnji Nijemac poljskog podrijetla, do sada postigao 14 golova.
 
"Klose ima 35 godina i već je trebao prestati igrati nogomet," našalio se Ronaldo i dodao: "Šalim se naravno. Ponosan sam na svoje golove, ali znam da će moj rekord biti srušen."

"Il fenomeno" je prvi naslov u karijeri osvojio 1994. godine kao 17-godišnjak, ali na SP u SAD-u nije odigrao ni minute. Četiri godine poslije, u Francuskoj je zabio četiri gola i bio među najzaslužnijima što je Brazil stigao do finala, ali u finalu je zbog bolesti tek statirao, a Brazil je izgubio od Francuske 0:3. 
 
Najveći trijumf Ronaldo je doživio na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. S osam golova bio je najbolji strijelac prvenstva, a postigao je i oba gola u finalu u kojem je Brazil pobijedio Njemačku 2:0. Ipak, to mu je bilo dovoljno za osvajanje "Zlatne lopte", nego tek "Srebrne", više glasova dobio je njemački vratar Oliver Kahn.
 
Na svoj četvrtom i posljednjem SP, u Njemačkoj 2006., Ronaldo je postigao tri gola, a njegov Brazil u četvrtfinalu je zaustavila Francuska.

 
 
NAJBOLJI STRIJELCI SP-a:
 
15 - Ronaldo (Brazil)
 
14 - Miroslav Klose, Gerd Mueller (oba Njemačka)
 
13 - Just Fontaine (Francuska)
 
12 - Pele (Brazil)
 
11 - Juergen Klinsmann (Njemačka), Sandor Kocsis (Mađarska)
 
10 - Gabriel Batistuta (Argentina), Gary Lineker (Engleska), Helmut Rahn (Njemačka), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Poljska)

Pročitajte više