Rummenigge: Guardiolin Bayern je najbolji Bayern u povijesti

Foto: Guliver image/Getty images

BEZ obzira na sjajne generacije koje je imao Bayern u svojoj bogatoj povijesti, izvršni predsjednik bavarskog ponosa, također legenda kluba, Karl-Heinz Rummenigge za klupsku web stranicu izjavio je da je aktualna Bayernova momčad na čelu s Guardiolom najjača svih ekipa koje su bavarci ikad imali.

Koliko god te riječi bile teške, statistika i brojke su na Rummeniggeovoj strani. U proteklih je godinu dana Bayern osvojio naslove u Bundesligi, Ligi prvaka, DFB-Pokalu, UEFA-inom Superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, a na dobrom su putu i da ponove te uspjehe. U njemačkom prvenstvu imaju nevjerojatnih 19 bodova prednosti nakon odigranih 22 kola, a u Ligi prvaka su nakon pobjede u Londonu nad Arsenalom također na rubu plasmana među 8 najboljih na Starom kontinentu.

"Prošla je sezona bila jednostavno briljantna. Trenutno ispisujemo tako uspješnu priču kakvu prije nismo iskusili. Imali smo puno sjajnih momčadi tijekom godina, počevši od 1970-ih s Franzom Beckenbauerom, Gerdom Müllerom i Seppom Maierom kada smo osvojili tri naslova prvaka Europe zaredom. Nevjerojatno postignuće. Ali ovo je drugačije vrijeme nego onda. Kvaliteta koju sada imamo na travnjaku i na klupi je vanzemaljska. Klub prolazi kroz najbolji period u svojoj povijesti.", izjavio je Rummenigge 

 

 

Pročitajte više