Rumunjska legenda napala nasljednika na klupi Petrolula: Ti si jedini krivac za poraz od Dinama!

Foto: Guliver Image/Getty Images

COSMIN CONTRA kao nogometaš bio je jedan od najistaknutijih rumunjskih igrača u prošlom desetljeću, a početkom ovog krenuo je sa (za sada) uspješnom trenerskom karijerom.

Temišvar je vodio bez poraza, Getafe je prošle sezone spasio od ispadanja iz Primere, a na drugu španjolsku gažu (Fuenlabradu je ostavio pri vrhu Segunde), došao je nakon sjajnih godinu i pol u Petrolulu, koji je vodio od jeseni 2012. do proljeća 2014.
 
Contrin Petrolul nije igrao na kontre, nego napadački i atraktivno, a takav stil donio mu je osvajanje Kupa 2013. i treće mjesto u prvenstvu, čime se klub iz Ploestija nakon 18 godina vratio u Europu.
 
Ništa čudno da se Contrina kod navijača "Naftaša" sluša i nakon njegovog povratka u Španjolsku, ali nakon teškog domaćeg poraza od Dinama u prvoj utakmici play-offa za EL, prije svih ima što čuti njegov nasljednik, inače također hvaljeni trener Razvan Lucescu.
 
Contra mu je ljutito i bez uvijanja poručio: "Ti si krivac za poraz!" i objasnio na čemu temelji svoj sud:
 
"Ne znam zašto Albin nije bio u prvoj momčadi, a i kada ga je uveo u igru, bio je na desnoj strani, iako nikad tamo nije igrao.
 
Teixiera je bio na centru, a Mustivar desno, zbog čega smo izgubili kontrolu igre. Teixera je morao biti desno, Albin u sredini, a Mutu lijevo i tako bi Petrolul bio daleko opasniji."
 
Iako i sam pobornik napadačkog nogometa, misli da je njegov nasljednik pretjerao s ofenzivom: "Navijači Petrolula svojim navijanjem tjeraju momčad u napad i to je dobro, ali bez obzira na to, ne smije se napadati bezglavo, jer vidjeli smo kako to završi - primili smo dva gola iz kontre".

Pročitajte više