Sabella zahvalio cijelom svijetu: Ispisali smo povijest, a za kraj nam stižu Nijemci kojima se oduvijek divim

Foto: Hina

ARGENTINA je pobjedom nad Nizozemskom 4:2 nakon jedanaesteraca izborila finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, koje je na rasporedu 13. srpnja na Maracani, Alejandro Sabella je uspio dovesti Albiceleste na korak od naslova na terenu najvećih rivala.

"Vrlo sam sretan iz nekoliko razloga. Prvenstveno zbog igrača, ali i zbog cijelog stožera reprezentacije, zbog ljudi u Argentini, zbog moje obitelji, zbog svih onih koji su na neki način bili uz ovu momčad ili nam pomogli da budemo bolji", govorio je nakon pobjede na konferenciji za novinare argentinski izbornik.

"Ispisali smo povijest"
 
"Ispisali smo povijest i došli do finala, a sad ćemo još jednom dati 100 posto i vidjeti što možemo učiniti", poruka je Sabelle, koji je susret vidio na sljedeći način: "Bilo je to veoma iscrpljujuće za igrače, ali niti u jednom trenutku nisu odustajali od pobjede. Uostalom, to je razlog zašto su kao zamjene ušla tri napadača."
 
Posljednja prepreka do naslova je Njemačka, koja nakon polufinalnih 7:1 protiv domaćina s ogromnim samopouzdanjem stiže na Maracanu. "Nijemci su pokazali fizičku moć, ali i taktičku i mentalnu snagu, a kao i uvijek imaju veliki broj fantastičnih igrača", mišljenje je Sabelle o protivniku. "Iako imaju i neke naturalizirane igrače, to je zemlja što je to momčadski rad i organizacija i još uvijek ih krase iste prednosti kao i prije", zaključio je.
 
"Divim se Nijemcima"

"Moram vam priznati da se divim Nijemcima. Oni uvijek u momčadi imaju sve što je potrebno za uspjeh. Kvalitetne pojedince, sjajnu defenzivu, odličnu kombinatoriku, nevjerojatnu ubojitost i savršenu timsku igru. Nije to samo u Brazilu, to se ponavlja već cijeli niz godina i zato je Njemačka tu gdje jest", spremno će Sabella.

"Nije ni nevažna činjenica da će imati dan više odmora od nas, da ne govorim da su oni s lakoćom stigli do finala, gotovo da se nisu ni oznojili. Mi smo s druge strane potrošili i posljednju kapljicu energije da bi stigli u finale i sigurno će nam trebati dosta vremena da napunimo baterije."

"Ova me situacija dijelom podsjeća na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, kada smo se u osmini finala iscrpili do maksimuma kako bi u produžecima izbacili Engleze, a onda u četvrtfinalu protiv Nizozemske pali bez ispaljenog metka. Nadam se da nam se to neće dogoditi ovaj put".

Pročitajte više