"Sada svi mogu začepiti! City je velik klub"

S 89 BODOVA na Old Traffordu ostali su bez naslova i postavili rekord. To još nije uspjelo nijednom klubu otkako je sustava od 38 utakmica po sezoni. Roberto Mancini morao je, nakon ludnice na Etihadu, čestitati Fergusonu na jednoj od uzbudljivijih sezona na Otoku. Naslov po treći put u povijesti ide u plavi dio Manchestera.

Euforija je "pokosila" Cityjeva kapetana Vincenta Kompanyja.
 
"Ovo je najbolji trenutak u mome životu! Ali, moram biti iskren. Molim se da se ovakav scenarij poput današnjeg više nikad ne ponovi. U drugom poluvremenu jednostavno nismo uspjeli probiti obranu QPR-a. Jesam li prestao vjerovati? Nikad. Već smo se ove sezone vraćali, tako da sam vjerovao da možemo još jednom"

Istu želju ima i Pablo Zabaleta. Njegov uvodni pogodak bio mu je prvi u sezoni.

"Idemo to napraviti opet. Ponosam sam što igram za City s ovim igračima. Klub je za navijače sve na svijetu"

"Ne želim se probuditi iz ovog sna. Pogledajte samo naše igrače i navijače... Zaslužili smo ovo"

Mario Balotelli iskoristio je, jasno, priliku za obračun s kritičarima:
 
"Ova pobjeda dokazuje da smo najbolji. Imali smo dobru sezonu i zaslužili smo naslov. Što se mene tiče, previše ljudi govori loše stvari o meni. Sada moraju začepiti! Manchester City je veliki klub i ne vidim svoju budućnost drugdje"

O sebi je pričao i Samir Nasri, koji je postao prvak u svojoj prvoj sezoni na Etihadu.

"Vjera je najvažnija stvar za jednu ekipu. Ako vjeruješ u sebe - pobjeđuješ. Mi smo vjerovali do posljednje minute"

"Znam da sam donio dobru odluku kada sam dođao ovdje. Predivno je i presretan sam. Želim proslaviti sa svojm obitelji i navijačima. Prvi put u životu sam osvojio nešto ovako: gubili smo 2:1, vratili se i zabili za naslov"

Engleski mediji o prvim reakcijama nakon lude završnice prvenstva pišu o nevjerojatnoj atmosferi na Etihadu i pogocima "Džeke i Aguera koji će se do kraja života urezati u sjećanja onih koji su ih uživo vidjeli" (BBC),

Pročitajte više