Salzburgov "Ubojica Dinama" čudesno se oporavlja: Alan konkurira za Maksimir u četvrtak?

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČAK 17 golova zabio je ove sezone Alan Carvalho, uz Jonathana Soriana, najopasniji igrač Salzburga.

Brazilac je od toga tri postigao prije dva tjedna, u pobjedi njegove momčadi 4:2 protiv Dinama u 3. kolu skupine Europa Lige.

Ali, odmah zatim ozlijedio se na prvenstvenoj utakmici s Grödigom (2:2) i iz kluba su poručili kako će zbog ozljede ligamenata u gležnju desne noge pauzirati četiri tjedna.

Propustio je sljedeću utakmicu u austrijskoj Bundesligi, domaću pobjedu Salzburga protiv Admire Wacker (2:0), ali ga je s dva gola nadoknadio spomenuti Soriano, koji je tako sa 76 zgoditaka postao klupski rekorder po broju prvenstvenih golova.

I kada se činilo da je Alan najnoviji dodatak Salzburgovoj "bolnici", u kojoj je čak deset igrača, gdje su osim njega najnoviji ranjenici Bruno, Leitgeb, Ulmer i Lazaro, pa je trener Huttner morao angažirati hrvatske snage iz drugoligaške filijale Lieferinga.

Ante Roguljić, kapetan mlade reprezentacije, također se ozlijedio protiv Admire, a na klupi je čekao Duje Ćaleta - Car, još jedan mladi hrvatski reprezentativac.

Kako pišu austrijski mediji, Salzburgov predugi popis ranjenika mogao bi se skratiti do četvrtka i druge utakmice hrvatskog i austrijskog prvaka, jer dobro se oporavljaju Leitgeb, Ulmer i što je za Dinamo najgore - Alan.

Pročitajte više